Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Zajeďte si na romantický prodloužený víkend

28. ledna 2010 | 12:00

Chcete vyrazit s partnerem na hezký víkend, kde vám připraví večeři při svíčkách, soukromou koupel ve whirlpoolu nebo společnou masáž?

Pokud chcete na takovém výletě oslavit svatého Valentýna, s objednávkou pobytu neváhejte. V únoru už bývá speciální valentýnská nabídka pravidelně vyprodaná. Máme pro vás několik tipů, kam se podívat.

Český Krumlov

Krumlov
Autor: Archivy objektů, Isifa.com

Únor není zrovna měsícem turismu, proto se můžete těšit, že v malebných uličkách a krásných zákoutích starého města potkáte jen pár návštěvníků. Kulturní nabídka je přitom pestrá: otevřeno má například Egon Schiele Art Centrum, Dům fotografie nebo Muzeum Fotoateliér Seidel.

Skvělé pivo ochutnáte při prohlídce pivovaru Eggenberg, nezapomeňte navštívit ani některou z krumlovských hospůdek a krčem. Při procházce s průvodcem odhalíte šťastné i nešťastné osudy zamilovaných, které město skrývá. Krásu Českého Krumlova můžete obdivovat také z koňského hřbetu.
Vybíráme balíček: Hotel-restaurant Švamberský dům; dvě noci v hotelu, dekorace pokoje okvětními lístky, romantická večeře při svíčkách se sklenkou sektu.

Termín 1. 2.–15. 2.
Cena balíčku pro 2 osoby:
2500 Kč
www.ckrumlov.cz/valentyn2010

Valentýn v lázních Teplice nad Bečvou

Teplice
Autor: Archivy objektů, Isifa.com

Že se vám tady bude líbit, je téměř jisté. Krásné procházky, příroda, příjemná atmosféra a kvalitní služby – to není snůška frází, ale realita!

Balíček: dvě noci v tříhvězdičkovém sanatoriu Moravan, dvakrát snídaně na pokoj, dvakrát oběd (výběr ze tří menu), jednou večeře (výběr ze tří menu); aromamasáž, whirlpool, láhev sektu.
Denně je k dispozici i relaxační bazén, můžete navštívit taneční večer při živé hudbě.

Pobyt je možné čerpat po celý únor.
Cena balíčku pro 2 osoby: od 5860 Kč
www.ltnb.cz

Paříži, miluji tě

Paříž
Autor: Archivy objektů, Isifa.com

Pokud chcete strávit svátek zamilovaných v nejromantičtějším městě světa, musíte do Paříže. Vybrali jsme pro vás dva tipy na valentýnský pobyt.

Pro náročné
Balíček: zpáteční letenka Praha–Paříž včetně palivových a letištních poplatků, 2 noci v termínu 12. 2.–14. 2. v hotelu Concorde Lafayette **** se snídaní, transfer z letiště do hotelu a zpět s česky hovořícím asistentem, základní pojištění. Půldenní okružní jízda s česky hovořícím průvodcem.

Cena: od 12 990 Kč za osobu
(+ možnost 13. 2. valentýnská večeře na lodi na řece Seině od 2400 Kč na osobu nebo 13. 2. večeře v restauraci na Eiffelově věži od 2840 Kč na osobu)
www.fischer.cz

Valentýnský eurovíkend

Balíček: zpáteční letenka Praha (Bratislava, Vídeň)–Paříž včetně palivových a letištních poplatků, 2 noci v termínu 12. 2.–14. 2. v hotelu Sol Melia Tryp Blanche Fontaine *** se snídaní.

Cena: od 7490 Kč za osobu
http://pariz.eurovikendy-24.cz

All inclusive Valentýn v Orlických horách

Kostelec
Autor: Archivy objektů, Isifa.com

Toužíte po procházce uprostřed zasněžených hor? Vyrazte do Orlických.

Balíček: 2 noci v hotelu Panský dům v Kostelci nad Orlicí, snídaně, ovoce a láhev sektu na pokoji, polopenze, parkování, skibus do Deštného v Orlických horách pro dvě osoby: ráno v 7.50 hod. tam a odpoledne v 15.50 zpět (ubytování: příjezd v pátek po 14.00 hod., odjezd v neděli do 12.00 hod.).

Termín 12. 2.–14. 2.
Cena pro 2 osoby: 2990 Kč
www.pansky.unas.cz/valentyn2010.html

Valentýnský víkend na jižní Moravě

lednice
Autor: Archivy objektů, Isifa.com

Krásy Lednicko-valtického areálu snad není třeba zdůrazňovat. Pokud ho ještě neznáte, můžete to napravit víkendem v Lednici. Nabídka platí od 4. 1. – 19.12. 2010 (Oli musí ověřit!!!) Hotel leží hned na okraji parku.

Balíček: ubytování na 2 noci se snídaní v Garni Hotelu, welcome drink, láhev valentýnského vína na pokoj, překvapení pro zamilované, vyhlídková plavba lodí zámeckým areálem, vstup do lázeňského bazénu, jedna wellness procedura na výběr: vinná nebo pivní kúra.

Cena: od 2490 Kč na osobu
www.hotel-lednice.cz

Oslavte svátek zamilovaných ve Františkových Lázních

Františkovi lázně
Autor: Archivy objektů, Isifa.com

O kráse zdejších lázní věděl už J. W. Goethe nebo Ludwig van Beethoven. Navštivte je také.

Pro zamilované
Balíček: 2 noci v komfortně zařízeném pokoji hotelu Pyramida, snídaně formou bufetu, malá lahev vína na pokoji, v pátek večeře při svíčkách s aperitivem, v sobotu valentýnské menu k obědu, v sobotu večeře při svíčkách s třetinkovou lahví sektu, perličková nebo vířivá koupel, parafínový zábal rukou, bazén a sauna, župan k zapůjčení. Termín 12. 2.–14. 2.

Cena: 3125 Kč na osobu
www.hotel-pyramida.cz

Romatika po celý únor

Balíček: 2 noci, polopenze, uvítací nápoj a mísa s ovocem na pokoji, částečná masáž, parafín na ruce, romantická večeře při svíčkách, jeden vstup do vodního světa a relaxace. Termín: 1. 2.–28. 2.

Cena lázeňský dům Tři lilie ****: 2990 Kč na osobu
www.frantiskovylazne.cz

 


 

Pokud nemáte zkušenosti s romantickým pobytem, prozradíme vám, co se nemusí, ale může skrývat za hezkými slovy v nabídce:

- láhev sektu má obsah jen 0,375 litru

- ovoce na pokoji jsou dvě jablka a půl banánu

- romantická večeře se odehraje uprostřed restaurace plné hotelových hostů

- masáž trvá jen 20 minut

I když se setkáte se všemi zmíněnými „neduhy“, bude se vám pobyt i tak hodně líbit. Už proto, že vyrazíte s někým, koho máte rádi, na nové místo. I tady platí, že není důležité, kde jste, ale s kým.

Autor: Olga Poucheová