Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

S kým zahýbáme nejčastěji? S kolegy z práce!

Šokující zjištění: Nejčastěji spíme se svými kolegy z práce!
31. října 2012 | 09:20

Ženy mají největší sklon k navazování mimo partnerských vztahů v práci. Devět z deseti žen, které přiznaly nevěru, dodaly, že svého partnera podvedly s někým z práce - se šéfem nebo s kolegou. Důvod je jednoduchý: v práci trávíme spoustu času, který logicky sdílíme i s kolegou či šéfem.


S lidmi z práce prý trávíme dokonce více času než doma. Nejde ale jen o společně prožitý čas. Oba navíc spojuje řešení podobných či stejných pracovních problémů. No a v neposlední řadě vstupují do hry společné obědy, firemní večírky nebo služební cesty.

To vše nahrává k tomu, aby se žena s kolegou dostala do bližšího kontaktu a rozvinulo se i něco víc. Ženy, které se účastnily průzkumu, přiznaly, že k nevěře došlo během prvních tří let v zaměstnání a zároveň během prvních tří let vztahu.

S kolegyní z práce se „spustil“ i Brad Pitt. Ukázkovým příkladem, který výsledky šetření španělského serveru jen potvrzuje, je mediálně propíraný vztah mezi mladou herečkou Kristen Stewart s filmovým režisérem Rupertem Sandersem, kteří se dali dohromady během natáčení filmu Sněhurka a lovec. Herečka se kvůli Sandersovi dokonce rozešla s jedním z nejžádanějších hollywoodských herců, Robertem Pattinsonem.

Ostatně to samé platí i u mužů. Příkladem je herec Brad Pitt, který se se svou současnou ženou Angelinou Jolie seznámili se v roce 2005 při natáčení akční komedie Pán a paní Smithovi. Bred pak kvůli Angelině opustil svou tehdejší manželku Jennifer Aniston.

Jak je vidět z příkladu, zahýbají všichni - herci, zpěváci, politici i soused nebo sousedka odvedle. Zkrátka nevěra už dávno nemá nálepku něčeho nepřípustného nebo morálně absolutně pokleslého. Pořád ale není ani společenskou normou.

Nevěra jak pomsta

Existuje na ni a vždy bude existovat mnoho protichůdných názorů. Jedni ji mohou odsuzovat jako něco bezcharakterního, druhými může být obhajována jako možný způsob osvěžení vztahu.

Součástí průzkumu byly i otázky týkající se důvodů, které vedou žen k nevěře. Jako nejčastější příčinu uváděly respondentky nespokojenost ve vztahu, osamělost, nedocenění.

Dalším vážným důvodem je sexuální nesoulad s partnerem, hledání vzrušení a přitažlivosti, která se ze vztahu vytratila.

Psychologové a sexuologové ale dodávají, že u většiny žen nejde v nevěře pouze o sexuální zážitek, ale i o fakt, že se žena znovu cítí být atraktivní pro opačné pohlaví. Najdou se i takové případy, kdy je nevěra ze strany partnerky motivovaná pomstou nevěrnému muži.

Autor: sil