Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Líbací robot: Virtuální polibky nahradí vašeho miláčka

21. února 2012 | 13:41

Máte svého partnera daleko a chtěla byste mu dát polibek? Není nic snazšího. Vyřídí to za vás líbací robot.

Unikátní robotická hračka, která má milencům nahradit jejich polibky se jmenuje “Kissinger” a prý umí líbání velmi reálně imitovat.

Pokud se ve stejnou „spojíte“ se svým milým přes tohoto robota, můžete si polibky díky němu v klidu předávat, protože je údajně přesně zkopíruje.

Milá věcička velikosti softbalového míčku má totiž integrované velmi citlivé „rtíky“ s čidlem. Pokud je políbíte, pocítíte to samé, jako když políbíte člověka. Ovšem na jakou dálku to funguje, zatím není známo.

Tato věcička vám dá od milého polibek na dálku.
Autor: profimedia.cz

Líbání i s virtuálním milencem

Vědec Saman Ni (ze singapurského ústavu pro umělou inteligenci), který se na vývoji robota podílel, uvádí, že takto se mohou na dálku snadno vyřešit lidské fyzické potřeby.

"Líbání je velmi důležitý způsob lidské komunikace, která závisí na spojení rtů. Takto se vyjadřují mnohé hluboké pocity, jako je náklonnost, respekt, ale i přivítání a rozloučení, přání hodně štěstí a samozřejmě přitažlivost a sexuální touha," říká.

Podivné rtíky mají velkou citlivost a prý nahrazují ty lidské.
Autor: profimedia.cz

Navíc se robot může připojit k virtuální hře, které tak dodá další rozměr. „Ve hře můžete políbit virtuální lidské charaktery, a také přijmout polibky od virtuální postavy," upřesňuje Saman Ni ze Singapuru. Navíc věří, že Kissinger by mohlo přinést více intimního vztahu mezi lidi a roboty.

Tak co říkáte dámy, že bychom zanevřely na chlapy a zcela je nahradily roboty? To už je přeci jen trochu sci-fi.

Autor: INT, bak