Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Proč ženy milují darebáky a na hodné muže kašlou

Spořádaný a poslušný muž není pro ženy tak atraktivní, jako pořádný grázl, který nebere ohledy na nikoho kromě sám sebe.
7. ledna 2011 | 10:06

Fakt, který mnoha ženám nedá spát. Proč vždy dají přednost lumpovi před milým a ochotným mužem? Dokonce i psychologové ve své nejnovější studii potvrdili, že ženy grázlíkům podléhají častěji než slušným hochům.

Většina nešťastných a zklamaných žen si otázku, proč daly přednost bídákovi před milým chlápkem pokládá velmi často. Mají úžasný vztah, muže, který je miluje a ony se trošičku nudí. Pak ale najednou jejich poklidný partnerský život naruší narcistický sobec, který je svou samoláskou a osobností natolik okouzlí, že jsou schopny opustit vše co mají a zcela se narušiteli odevzdat.

Takové románky pak obvykle špatně skončí, protože muž po čase zamilovanou ženu opustí, ale podle profesora Adriana Farnhama z University College London můžou i takoví "parchanti" mohou být užiteční společnosti v určitých profesích. „Tito lidé mohou být do určité míry dobří v některých typech práce, které vyžadují kontrolu kvality, revizi a ověřování,“ tvrdí profesor.

I v historii grázlové vítězili nad kladnými hrdiny

Spořádaný a poslušný muž zkrátka pro ženu není tak atraktivní, jako pořádný grázl, který nebere ohledy na nikoho kromě sám sebe. I proto podle profesora Farhama v naší historii takoví muži mohli být ve své profesi úspěšní. "Mohli být dobrými vůdčími typy i skvělými řečníky," dodává profesor.

Na otázku, v čem by takoví lidé mohli být prospěšní, profesor odpovídá: „Tito lidé mohou být do určité míry dobří v některých typech práce, které vyžadují kontrolu kvality, revizi a ověřování.“ Stačí, když se všichni podíváme do minulosti a každý můžeme alespoň jednoho jmenovat.

5 důvodů, proč mizerové u žen vedou

1. Nenechají sebou manipulovat

Hodní chlapečkové se neustále ohlížejí na ostatní. Na všechno se každého pro jistotu několikrát ptají. To však "bídáci" nedělají. Pokud se pro něco rozhodnou, nenechají  nikoho zabránit mu v jeho rozhodnutí a jjít si za vlastním cílem.

2. Nebojí se hádek

Zlobiví jkluci se rozhodně nestresují tím, že by v sobě dusili svůj vztek, nebo skrývali svůj názor na věc. Klidně se za svůj postoj i poperou a rozhodně jim nedělá problém jít do konflitu. I když je to někdy emočně a hlasově náročné, rozhodně je to přitažlivější varianta než poddajný fackovací panák.

3. Zakázané ovoce jim chutná

Slušňáci mají zafixováno, že musí za každou cenu jet podle pravidel a jednat tak, jak se od nich očekává. To je jistě chvályhodné předsevzetí, nicméně trochu nudné. Zkažení muži si tímhle hlavu nelámou a prostě užívají života, jak se jim zrovna chce.

4. Plány do budoucna jim nic neříkají

Každá žena je samozřejmě spokojená, když se s ní počítá do budoucnosti, ale na druhou stranu každou spolehlivě vyděsí do detailů naplánovaný program na příštích deset let. Jsou stádia vztahu, kdy skutečně ženy nechtějí vést diskuse o tom, jaké oči bude mít společné dítě, a kde oslaví zlatou svatbu. Ženy totiž dávají přednost konkrétním činům před mlhavými plány.

5. Jsou zkrátka sexy

"Parchanta" nepotkáte nikdy v bílých ponožkách napasovaných do sandálů a rozhodně si své doklady nenacpe do ledvinky připnuté přes tričko. Zkažení kluci znají moc dobře svojí cenu, věří si a záleží jim na tom, jak vypadají. Sluší jim všechno, od sportovních džínů až po smoking.

Výzva pro čtentářky Blesk.cz! Podlehla jste někdy takovému muži? Přitahují vás darebáci nebo je naopak odsuzujete? Pište nám do diskuze nebo na tip@blesk.cz

Autor: INT, KNbr