Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Konec éry mužských tvrďáků? Ženy chtějí muže - citlivky!

26. února 2012 | 06:11

Ronění slziček u filmů, mazlení se na pohovce, užívání si bublinkové koupele, či manikůry. Čistě ženská záležitost? Nenechte se zmýlit! Éra "macho-mužů" je prý oficiálně u konce.

Moderní muž je slaboch, který s vervou pláče u romantických filmů. Říká průzkum, který vedla firma Häagen-Dazs. Miliony mužů po celém světě prý poslouchají sentimentální milostné písně, tají dech při X-Faktoru, aby účinkující neudělali nějakou chybu. Když nemají svůj den, tak se cpou sladkostmi.

77% žen by uvítalo mít doma muže, který je svým chováním a vnímáním emocí, podobný ženám. Naopak téměř čtvrtina si stěžovala, že jim v domácnosti chybí "chlap", který jednou za čas vezme všechno do svých rukou.

Moderní muž je v kontaktu se svými emocemi

Ed Culf, ředitel marketingu, který vedl průzkum, řekl: "Je skvělé vidět, že moderní muž se o sebe více stará, a je v kontaktu se svými emocemi."

Culf ještě dodává: "V posledním desetiletí došlo k výraznému posunu ve vnímání toho, co dělá muže atraktivním. Muži se nestydí sdílet svoje pocity a emoce. Ještě nedávno to bylo něco, co pro jejich dědečky - nebo možná i jejich otce - bylo naprosto nepřijatelné."

David Beckham jako modla

Dokonalým mužem je pro ženy David Beckham. V hlasování o celebritu, která má podle žen nejlepší charakter, vyhrál právě tento britská fotbalista. Většina žen ho označuje za dokonalý příklad muže s mírumilovným nitrem. David Beckham - na hřišti bouřlivák, v soukromí milující otec čtyř dětí.

David nesl dceru Harper Seven v náručí na módní přehlídku maminky Victorie
Autor: Profimedia.cz

Co si o tom myslíte? Hrozí "macho-mužům" vyhynutí? Je nutno zapsat je na seznam chráněnné populační osobnosti?

Autor: ema