Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Dagmar Kludská prozradila tajný recept na štěstí

2. ledna 2012 | 06:00

Chcete v novém roce změnit život, konečně najít toho pravého, založit rodinu? Jak ale na to? Nechte si poradit zkušenostmi Dagmar Kludské. "Když víte, co od lásky chcete, po jakém vztahu toužíte, čekejte lásku každý den. Všichni máme právo na šťastný život," říká známá kartářka.

Když poslouchám elegantní Dagmar Kludskou, mám pocit, jako by mluvila o všech ženách, které k ní přišly pro radu, a zároveň o jedné.

Jako by to byl jen jeden příběh – příběh ženy, opakující se věky věků. Hledání muže, lásky, touha po dětech, starost o rodinu, stárnutí, nové lásky…

„Moje první kniha se jmenovala Srdcová dáma a její název se tak trochu stal mou přezdívkou,“ říká.

„Ženy ke mně samozřejmě chodí poradit se ohledně zdraví a práce, ale stejně se jako první zeptají na lásku. A já při výkladu a tvorbě horoskopů nikdy současně nezapomínám, že mají rodiny a děti. Stále stojím pevně nohama na zemi.

Nejsem člověk, který má v rukávu instantní řešení. V každém okamžiku máme možnost dát se vždy alespoň dvěma cestami, můžu vědět, jak vypadají, ale rozhodnutí vydat se po jedné nebo druhé musí učinit každý sám.“

Jak nás vidí:

Její balkon zdobí od jara do podzimu milované květiny.
Autor: Michaela Feuereislová
Hledání

„Většina žen chce žít život s mužem. Za dlouhá léta jsem nepřišla na to, zda je možné si ho nějak přivolat, ale věřím na osud, jsem fatalista.

Věřím, že mám-li někoho potkat, potkám ho. Ovšem pozor - nemůžu ho potkat, když budu sedět doma. Toho pravého u sebe v obýváku nepotkáte!

Co se týká pozitivního naladění, které by nám mělo lásku přivolat, nepřeceňovala bych je, ale budete - li žít s pocitem: Jsem nešťastná a nikdo mě nechce, těžko někoho potkáte.“

Osudová láska

„Za léta práce se ženami jsem měla několik ‚reklamací‘ osudových lásek. Po pěti šesti letech vztahu osudová láska začala chřadnout a vypadalo to s ní moc špatně.

Jak je to prý možné, když šlo o osudový vztah. Ale osudová láska není na celý život.  Kdyby byla, nerozváděli bychom se a žili šťastně až do smrti.

Osudová neznamená věčná! Věci nejsou věčné a stálé, nikdy v životě nemůžeme říct, že máme ‚hotovo‘.“

Třeba letos konečně potkáte toho pravého.
Autor: profimedia.cz

Už se vám nelíbí?

„Mnohdy se to neposlouchá dobře, ale každá žena by si měla rozmyslet, jakého muže vlastně chce. Zamilovala se do lva salonů, baviče a bohéma?

Pak nemůže čekat, že tento muž bude sedět doma, vytírat podlahu a dívat se na seriály. Není přece tak těžké si to uvědomit.“

Od 18 do 30

„Ženy dnes mají ohromné možnosti seberealizace. Můžou dělat kariéru, studovat, cestovat, poznávat život. Mají čas od 18 do 30 a já tomuto životnímu stylu moc fandím.

Ačkoli jsem starší ročník, nevadí mi ani soužití na ‚psí knížku‘, vždyť kdy se mají ti dva poznat lépe než při společném soužití?“

 

Tajný recept na štěstí
„Nejsem čarodějka a nepoužívám kouzla. Když jsem byla mladší, hodně jsem se modlila. Modlit se můžete za cokoli, za lásku svého milého, šťastnou budoucnost, za člověka, jehož milujete. Nemusíte říkat Otčenáš, rozmlouvání s bohem udělá stejnou službu. A když mě něc o hodně trápilo, říkával mi tatínek: Starosti poruč pánubohu. Ve chvíli, kdy to uděláte, máte možnost od věc i odstoupit, nadec hnout se, nezasahovat, umožníte věc em, aby se staly.“

Krásná a sama

„Navštěvuje mě spousta žen mezi třiceti a čtyřiceti a můžu říct, že ty nejkrásnější a nejchytřejší bývají nejčastěji samy.

Radím jim slevit z nároků na muže, protože chce-li kvalitní člověk pro sebe sehnat kvalitního partnera, je to těžké. Navíc kvalitní muži obvykle neváhají se založením rodiny a bývají jednoduše zadaní.“

Biologické hodiny

„Mnoho žen se chodí ptát, zda se jim poštěstí mít miminko. Řeknu vám jeden příklad za všechny:

Jedna žena byla pětkrát bezúspěšně na umělém oplodnění. Už byla moc unavená a otrávená a chtěla všechno vzdát, ale já jsem v kartách stále viděla holčičku.

Doporučila jsem jí ještě jednou podstoupit stejný zákrok a poslední pokus byl úspěšný. Člověk by měl udělat vše pro věc, po které touží, aby si nemusel říkat: Ani jsem to nezkusil.“

Bez dítěte není rodina úplná.
Autor: profimedia.cz

Krize je krize

„Přijdou-li v partnerství těžké chvíle, radím nechat to chvilku vychladnout. Krize je krize a není třeba ji řešit hned a radikálně.

Rozvést se může každý kdykoli, ale zachránit manželství je kumšt. A hledat dětem náhradní tatínky také není moc velká zábava.“

Lásku můžete potkat kdykoliv.
Autor: profimedia.cz
Nové lásky

„Potkala jsem spoustu žen, které se bláznivě zamilovaly a chtěly hned opustit děti a partnera a žít nový, krásnější život, ačkoli jim původní vztah doposud poměrně klapal. Nejde to vždy, ale obvykle radím – vydržte půl roku a pak teprve učiňte radikální krok.

Často se za půl roku ukáže, že ‚nový – lepší‘ je poměrně nespolehlivý a nezodpovědný mužský, a je po lásce.“

To, co vidí v kartách Dagmar Kludská, se na 80 až 90 procent splní. Jinak by prý svou živnost nedělala. Věřím jí stejně jako tisíce jiných žen.

Nakonec je jedno, kam se obrátíme pro radu a pomoc: ke kartám, horoskopu, kouzlům nebo sázíme-li na rozum. Každá cesta, kterou se dáme, je pravá, když jí dostatečně věříme.

 

ANKETA našich čtenářek na www.bleskprozeny.cz

V čem podle vás spočívá ženské štěstí?


Ve vnitřní spokojenosti: 697 hlasů
V dětech:
243 hlasů
Ve skvělém partnerovi: 139 hlasů
V osobní svobodě: 94 hlasů
V seberealizaci: 75 hlasů

Autor: Olga Poucheová, Kbak