Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Nedaří se vám v lásce? Zkuste feng-šuej

K lásce vám může pomoct i nově zařízená ložnice
10. července 2011 | 06:53

Když si správně uklidíte a vyladíte ložnici, potkáte toho pravého nebo zachráníte vztah, který za moc nestojí. Že je to nesmysl? Podle učení feng-šuej je to opravdu možné.

Staří Číňané, kteří principy feng-šuej vymysleli, tvrdí, že prostor, kterým se obklopíte, může ovlivnit úplně všechno. Zdraví, práci, spokojenost, ale i lásku. A protože já tomu věřím také, dala jsem pro vás dohromady tipy, jak to zařídit, aby vám do života konečně přijel vysněný princ, a pokud už doma chlapa máte, abyste s ním byly šťastné a spokojené. Někdy totiž stačí jen pořádně vygruntovat, dokoupit svíčky, vyhodit některé obrazy… a začnou se dít věci. Co tedy dělat…,

… když lásku hledáte

Chcete konečně narazit na muže, který vám bude vonět, nebudete se s ním nudit, okouzlí vás a bude se chovat jako dospělý chlap?

Žádné ale

Pravidlo číslo jedna zní podivně, ale bez něj to nejde. Musíte opravdu chtít. „Stát se může jen to, co opravdu chceme, po čem doopravdy toužíme a co si přejeme bez jakýchkoli pochybností. Jestli existuje nějaké ale, tak se nestane vůbec nic,“ říká specialistka na feng-šuej Dagmar Černáková. Takže pokud jste připravená na lásku, dáme vám pár rad, které by mohly urychlit splnění vašeho snu.

Vyházejte věci ex

Hledáte-li nového partnera, musíte nejdřív udělat pořádnou čistku v bytě a vyházet všechno, co vám po tom předchozím doma zůstalo nebo co by ho mohlo připomínat.

926777:gallery:true:true

Udělejte místo

Stejně důležité je připravit pro nového partnera prostor (i když žádného zatím nemáte). Mít pro něj židli u stolu, volné místo ve skříni, ale také v posteli. „Začněte spát na svojí polovině, mějte v posteli dva polštáře a dvě peřiny, jako by už s vámi muž žil. Je-li to možné, tak starou postel vyměňte za novou nebo si alespoň pořiďte nové matrace. V nejkrajnějším případě si určitě kupte jiné peřiny a povlečení,“ radí Dagmar Černáková.

Pořiďte si páry

Specialistka na feng-šuej radí, abychom měly doma vše ve dvojici. Solitér totiž symbolizuje jednotlivce. Pokud máte doma jedno křeslo, dokupte i druhé, do ložnice naaranžujte dvě svíčky, dvě vázy, dva obrazy. Ale pozor, nesmí být úplně stejné, protože symbolizují muže a ženu. A mezi nimi je přece rozdíl. Takže si pořiďte dekorace, jež se k sobě budou hodit, ale budou alespoň trochu odlišné. Postavte je do nejvzdálenějšího pravého rohu v ložnici ode dveří, což je oblast partnerských vztahů. Můžete si tam dát obrázek milující se dvojice nebo fotku, která symbolizuje šťastný zamilovaný pár. Každopádně tento sektor musí být uklizený a měl by mít příjemnou atmosféru.

Náš tip: Lásku si můžete přivolat i světlem nebo svíčkami. Rozsviťte všechny sektory partnerských vztahů v ostatních místnostech (v nejvzdálenějším pravém rohu ode dveří).

Napište si seznam

„Aby vám nový partner přišel do života hodně brzy, dejte si do sektoru budoucnosti fotku vysněného muže nebo seznam jeho charakterových vlastností. Tento sektor najdete hned pod partnerskými vztahy, v místnosti uprostřed vpravo ode dveří,“ radí Dagmar Černáková.

Lásku je třeba hýčkat. Třeba snídaní v posteli.
Autor: PROFIMEDIA.CZ

… když lásku máte

Pokud už jste toho pravého našla a chcete, aby vám to klapalo co nejdéle, přizpůsobte tomu byt.

Prohlédněte ložnici

Připomíná ta vaše skladiště nepotřebných věcí, je ponurá a neuklizená? Pak se nedivte, že zažíváte ve vztahu nudu. Nejprve místnost, která symbolizuje váš vztah, pořádně vygruntujte, vyházejte všechno, co do ní nepatří, a pořiďte si  barevné doplňky.

Laďte od růžové do červené

„Vášeň a lásku podpoříte prvkem ohně, což je především růžová a červená barva, světlo, svíčky, měkko a teplo, rozkvetlé květiny,“ říká Dagmar Černáková. Dejte si do ložnice měkké polštářky v těchto barvách, růžové okvětní lístky a do aromalampy kápněte esenciální olej růže, ylang-ylang, pačuli, jasmínu nebo levandule. Pozor jen, ať to s ohnivou energií nepřeženete, pak by se milostná vášeň mohla zvrtnout v agresivitu a výbuchy hádek.

Vyhněte se zrcadlu

Zrcadlo nad postelí sice může rozvášnit sexuální hrátky, ale hodí se spíš pro krátké románky, na dlouhodobý vztah by mohlo mít zničující účinek.

Pusťte do pokoje světlo

Během dne v ložnici vytahujte rolety, aby mohlo do místnosti světlo. Tím se pročistí i váš vztah.

Jak zařídit ložnici

* Nepoužívejte křiklavé barvy, vyhněte se i modré, která uspává vášeň.
* Dveře by měly být z boku v nohách postele.
* Postel nepřistavujte ke stěně. Pokud vás bude muset partner přelézat, může mít stísněný pocit nejen v ložnici, ale i ve vztahu.
* Na noc zavírejte dveře. Pomyslně se tak uzavíráte před světem, takže si můžete skvěle odpočinout.
* Do ložnice si nedávejte televizi ani elektroniku. Když už to musí být, zavřete ji na noc do uzavíratelné skříně nebo ji alespoň vypněte ze zásuvky.
* Fotky rodiny a domácích mazlíčků do ložnice nepatří. Pokud fotografie v ložnici chcete, dejte si tam vaše a partnerovy. Je to váš osobní prostor, ostatní členové rodiny jsou vlastně narušiteli.

Autor: Majka Vinická, Kbak