Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Afrodiziaka: 12 bylin a koření, které podpoří chuť na sex

30. listopadu 2011 | 13:57

Koření a byliny jsou nepostradatelnými pomocníky, ale i účinnými afrodiziaky. Jsou totiž bohaté na esenciální oleje. Stimulují krevní oběh a probouzejí sexuální energii.

1. Pepř

Věděli jste, že kýchnutí způsobuje i erotické potěšení? Říká se, že přináší radost vdovám a zmírňuje impotenci plachých lidí. Nejlepší je rozdrtit několik zrnek pepře v hmoždíři paličkou, a to nejen pro zachování chuti, ale i pro lepší účinek. Lze však použít i mletý pepř.

2. Bobkový list (vavřín)

Bobkový list
Autor: profimedia.cz


Římští hrdinové byli korunováni vavřínovým výhonky, které představovaly symbol mužnosti. Vavřín se do jídla přidává v malém množství, jen jeden malý nebo půl velkého listu, protože má velmi silné účinky a trochu hořkou chuť.

Aníz je typické korenie sladkých jedál, chleba a pečiva.
Autor: profimedia.sk
3. Anýz

V mnoha zemích Středního východu se používají na podporu lásky a manželství a na léčbu impotence.

4. Oregano

Má silnou a štiplavou chuť a vůni, typickou pro středomořskou kuchyni. Pokud dáte hrst oregana do horké vodní lázně pro dva, zažije velmi erotický zážitek.

5. Bazalka

Bazalka je běžnou součástí italské kuchyně
Autor: profimedia.cz


V dávných kulturách se domnívali, že ovlivňuje plodnost a vyvolává vášeň. Ve své vlasti Indii získala pověst afrodiziaka - starci kmene žvýkali čerstvé listy. Věřilo se, že pokud v domě kvete bazalka, znamená to, že se do něj dostane mladá dívka, protože listy bazalky připomínají dívčí genitálie.

Uklidňující vliv má třeba květ levandule.
Autor: SHUTTERSTOCK.COM
6. Levandule


Dejte sáček pod polštář na posteli, na které se budete milovat.

7. Šalvěj

Vojáky ve starověkém Řecku vítaly jejich manželk šalvějový čajem. Ten sloužil na podporu plodnosti a posílení řecké rasy. Má velmi silnou vůni, musí se používat s mírou.

8. Zázvor
Nenápadný našedlý kořen je pokladnicí životadárných látek.
Autor: SHUTTERSTOCK.COM


Ve starověku byl považován za zdroj síly lásky. Muži, kteří pili čaj z květů zázvoru, byly velmi dobrými milenci. Pokud dívka nosila věnec z bílých květů zázvoru, znamenalo to výzvu. Když se zázvor dostal z Egypta do starověkého Říma, byl okamžitě prohlášen za koření lásky. Ze směsi zázvoru a žloutků připravovali afrodiziakum na dvoře Ludvíka XIV. Pasta prý způsobovala nepopsatelnou žádostivost.

Koření dává svátkům nejen jejich typickou chuť, ale i vůni.
Autor: Michal Protivanský
9. Skořice


Nápoj připravený z celé skořice se doporučuje jako lék na problémy při menstruaci a v těhotenství. Legenda praví, že královna ze Sáby okouzlila krále Šalamouna nejen svou inteligencí a bohatstvím, ale i vůni. Když přišla do Jeruzaléma, natřela své tělo olejem ze skořice. Král Šalomoun jí nedokázal odolat.

10. Máta

Shakespeare zmiňuje mátu spolu s levandulí a rozmarýnem, pomáhá stimulovat pány ve středním věku k lepším výkonům. Mytologický příběh vypráví o tom, jak Persephone, královna podsvětí, proměnila nymfu Mint na bylinku a zasadila ji do země, protože žárlila na manžela a myslela si, že Mint je neodolatelná. Ale marně, on obdivoval její mátovou vůni a chuť. To je důvod, proč je od starověku máta považována za afrodiziakum.

11. Hřebíček
Klinčeky sú nedomysliteľné vo varenom víne a punči.
Autor: profimedia.sk


Možná kvůli tvaru zrnek byl hřebíček již starověku v Asii považován za za hlavní hnací sílu mužského libida. V Indonésii rodiče zasadí hřebíček v blízkosti domu, pokud se jim narodil chlapeček.

12. Petržel

Bylinku používaly čarodějnice jako jednu ze složek na jejich různé lektvary. Některé texty říkají, že se z připravoval i na balzámy na tělo. Přidává se k masu, rybám, salátům. Její svěžest zmírňuje zápach cibule nebo česneku v ústech.

Autor: lesk.sk, lena