Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Návod na štěstí: 5 kroků k ženskému orgasmu

I ženy si chtějí užít orgasmus.
20. července 2011 | 05:20

Ženský orgasmus není samozřejmost. Jeho dosažení je prý třeba trénovat. Vypátrali jsme pět základních rad jak na to.

Jak by asi tak měl ženský orgasmus vypadat věrně předstírala Meg Ryan v proslulé scéně snímku Když Harry potkal Sally. Některé ženy zatím nic ani přibližně uspokojivého nezažily. Kde je chyba? Podle odborníků se lze k pořádnému ženskému orgasmu postupně dopracovat.

Jak tedy na to?

1. Vsaďte na vůně

Vůně je nejsilnější z pěti smyslů, pokud jde o sexualitu. Závan mužného testosteronu udělá při vzrušení ženy základní práci. Navíc se vůně ukládají do paměti a vzhledem k tomu, že sexuální a paměťové centrum sídlí v mozku hned vedle sebe, jsou prakticky propojené. Proto je dobré opakovaně si připomínat vůni, která v minulosti už při vzrušení zabrala.

2. Zahřejte si nohy

Žádná žena se necítí vzrušená, pokud má studené nohy, ovšem víte, že zahřáté nohy napomáhají prožití orgasmu? Podle nizozemských vědců z University of Groningen, se taková šance zvyšuje až o 30%, a to už stojí za vyzkoušení!

I když přijít s teplými ponožkami do postele není pro naladění partnera úplně nejlepší nápad. Co však vyzkoušet  sexy  masáž chodidel se zahřívacím gelem.  Zázraky se začnou dít zejména, pokud se partner při masáži soustředí na polštářky prstů a citlivá místa mezi nimi. Tam jsou totiž reflexní body propojené s intimními místy.

3. Masáž zad na pravé straně

Důležité jsou při takové masáži zad intenzivní dotyky hlavně na pravé straně od páteře. Pravá půlka těla je totiž pod kontrolou levé hemisféry mozku, kde je také uloženo centrum rozkoše. Proto je na intimní laskání pravá strana citlivější a zaručuje rychlejší a intenzivnější vzrušení.

4. Nebojte se orálního sexu

Víme, že muži se ho nemohou nabažit, ovšem pokud jde o orgasmus, jsou na něm závislé i mnohé ženy. A vědí proč. Důležitý bod je samozřejmě klitoris, ale i citlivost jeho okolí. Naveďte partnera především na místa, která na hodinách vyznačují číslovky „10“ a „2“, tedy po obou stranách nad klitorisem a také je třeba nezanedbávat prostor hned pod ním.

5. Zkuste jógu

Existuje přímo orgasmická meditace, ale stačí i trénovat základní vibrační mantru „OM“. V těle totiž způsobuje vibrace s opětovnou kalibrací a pokud tak budete minimálně deset dní vždy 45 minut meditovat – nejlépe v páru – postupně tak připravíte tělo na lepší a intenzivnější sex. Zdá se, to sice přitažené za vlasy, ale účinky jógy na orgasmus ženy jsou už prokázané a dokonce je ve své knize popsala britská sexuální poradkyně Nicole Daedone.

Autor: bak, apk