Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Užijte si letní sex, vyvarujte se však vody!

Sex ve vodě má velká rizika
23. července 2011 | 07:00

Teplá letní noc, moře, hvězdy a osmahlé mužné tělo na dosah. Proč toho nevyužít? Ale pozor, ať se vám odvázaný plážový sex nevymstí!

Léto přináší ty nejodvážnější touhy a nejlepší příležitosti je naplnit. Proč omezit sex jen do ložnice, když jsou tu krásné pláže a bazény tak lákavé umocnit tyto nejintimnější chvíle. Už mnohokrát se však stalo, že se nakonec zvrtly v opravdu nepříjemný zážitek. Čeho se tedy vyvarovat?

Zákeřné kondomy!

Pokud svého partnera dobře neznáte, při letních radovánkách bývá kondom základem bezpečného sexu v mnoha ohledech. Ovšem i tato nezbytná pomůcka vám může pěkně zavařit. Především pokud si s ním chcete užít ve vodě.

Kondomy se velmi dobře snáší se všemi lubrikanty, ale vodu prostě nemusí. Nejsou pro ni ani testované, proto vám v takovém případě jeho stoprocentní ochranu nezaručí ani výrobce. Chlor a jiné chemikálie navíc mohou způsobit, že nečekaně praskne a tak vám přidělá spoustu starostí.

A tak si s kondomem raději odpusťte sex v bazénu, vířivce a nejlépe i v moři. "I když mořská sůl by neměla mít na materiál, z nějž jsou kondomy vyráběny, nepříznivé účinky, je riziko, že při použití ve vodě nečekaně sklouzne. Jinak chemikálie používané v bazénech opravdu mohou zásadně narušit strukturu kondomu, a tedy znemožnit jeho funkčnost," varuje odborník. Voda navíc vysušuje ženské sliznice, tak celkový zážitek s neklouzavou „gumou“ může být i značně nepříjemný.

Slunce, písek, vedro a bakterie...

Pokud žijete v monogamním vztahu a potřebu kondomu při letním potěšení neřešíte, neznamená to, že vám nic nehrozí. Všemožné bakterie se nejlépe množí právě ve vlhkém a teplém prostředí, tedy bazény a vířivky jsou jejich ideální líheň. Zvlášť, když si představíte, kolik lidí tudy prošlo a zanechalo svou biologickou stopu.

Bakterie, které se vám mohou sexem dostat do organismu, jsou pak často původci a zápalu plic, různých krevních infekcí a hlavně zánětu močových cest. Lépe ovšem na tom není ani plážový písek, v němž bakterie dlouho přežívají. Výzkum pláží potvrdil že na 91% z nich je vysoká hladina enterokoků (bakterie způsobující zánět močových cest, zánět tlustého střeva, zánět mozkových blan a meningitidu). A co si budemem povídat, písek zrovna není úplně ideálním společníkem v sexu.

Utopené spermie

A pokud vám ani tyto důvody nezabrání užít si přímo při vodních hrátkách, máme pro vás poslední varování: Teplá koupel během sexu může narušit mužskou plodnost! Vlhké teplo totiž poškozuje produkci a pohyblivost spermií - už v roce 2007 to prokázala studie z kalifornské univerzity.

Autor: INT, bak, mivrk