Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Tajná receptura vás zbaví nežádoucích chloupků natrvalo

2. listopadu 2009 | 10:36

Chloupky po těle trápí ženy i muže. Zoufale zkoušejí nejrůznější metody, jak se jich aspoň na chvíli zbavit. Patentovaná receptura z Persie vám zaručí hebkou pokožku jednou provždy.

Hebká oholená kůže na nohou a v podpaží je už standardní „výbavou“ většiny žen. Některých svých chloupků už se ale začínají zbavovat i muži. Holení má mnoho výhod, především hygienické a estetické. Oholená místa se totiž i méně potí.

Mladší generace už ochlupení na některých partiích přestala dokonce tolerovat. Jenže trápit nás nemusí pouze ochlupení na tradičních místech. Sebevědomí dokáže ženám výrazně ubrat i srostlé obočí, chloupky nad rty, v okolí brady, apod.

„Některé z nich jsou z přebytečných chloupků doslova nešťastné,“ říká MUDr. Věra Amlerová, která se perskou epilací zabývá už patnáct let. „Část mé rodiny pochází z Íránu. Tam si už odpradávna lidé musí chloupky odstraňovat doslova z hygienických a estetických důvodů. Není tam totiž dostatek vody. A ochlupené ženy nebo muže by se tam nikdo intimně ani nedotkl,“ podotýká paní Amlerová, na jejímž těle není opravdu ani jeden chloupek.

Běžnou metodou epilace je v Persii holení pomocí nití nebo cukrové pasty. Předci této usměvavé ženy objevili jedinečný způsob, jak se ochlupení zbavit navždy a hlavně bez vedlejších účinků.

Zázrak z dávné Mezopotámie
„Můj dědeček v Íránu byl známý botanik a podařilo se mu vypěstovat bylinku, která už běžně neroste,“ vysvětluje paní Věra. Později zjistil, že bylinka vniká do vlasové folikuly a postupně zabraňuje vzniku nových vlasů. Po několika epilacích už tam chloupek nikdy nevyroste. „Metodu máme v Čechách patentovanou, prošla samozřejmě výzkumem a máme na ni notifikaci. „Dělám kurzy pro kosmetičky a zdravotní sestry, aby se k naší epilaci dostaly i ženy mimo Prahu. Vypadá to jednoduše, ale naučit se s hmotou správný a hlavně efektivní postup trvá měsíce,“ říká usměvavá žena.

Maska se každému klientovi míchá tzv. 'na míru'.
Autor: Michal Protivanský

Tajemství záhadné hmoty
Je hypoalergenní, takže se nemusíte bát žádné vyrážky nebo jiných nepříjemných kožních reakcí. Obsahuje prý kromě tajné bylinky i fíky, datle, pomerančovou a citronovou šťávu. To je také důvod, proč je po epilaci kůže nejen hebká, ale krásně provoněná a svěží. Bylinka má navíc uklidňující a dezinfekční účinky. „Lidé se mě často ptají, jak je možné, že mám i ve svém věku tak vypnutou a čistou pleť,“ vypráví paní doktorka. Později prozrazuje, že na ni používá masku z perských bylinek. „ Pro každou pokožku je nutné použít jinou koncentraci, proto v salonu míchám jednotlivé masky každému klientovi tzv. na míru,“ vysvětluje. Složení a hustota jednotlivých hmot se liší. Záleží na tom, jestli chcete epilaci, pročistit a napnout pleť nebo odstranit pigmentové skvrnky.

Bolest při této epilaci je podstatně menší, než při epilaci voskem.
Autor: Michal Protivanský

Co vás čeká?
Před procedurou podstoupíte osobní konzultaci, aby se zjistilo, jestli je pro vás vůbec metoda vhodná. Pokud se chcete zbavit nežádoucích pigmentových skvrnek, je třeba nejprve každou z nich odborně prohlédnout. U epilace se zase zjišťuje způsob, jakým jste předtím chloupky odstraňovali - pinzetou, žiletkou, voskem, apod. Podle toho se přizpůsobí složení hmoty. „Spolupracuji s gynekology i endokrinology některých svých klientek, pokud je nutné kvůli jejich epilaci změnit léky,“ podotýká. Vlastní aplikace není pro zákazníka nijak náročná. Na kůži se nanese mírně lepivá hmota. Obratnými pohyby se strhává a znovu nanáší. „Nebojte se, jemná bolest při strhávání perskou hmotou se ani zdaleka nerovná bolesti při epilaci voskem. Dá se to bez problému vydržet,“ vysvětluje paní Amlerová. Pokud netoužíte po epilaci, ale chcete se zbavit pigmentových skvrnek, čeká vás pouze nanesení masky na kritické místo.

Účinky perské hmoty
• Po několika aplikacích už chloupek nikdy nenaroste.
• Bez potíží odstraní některé nežádoucí pigmentové skvrnky.
• Dokáže trochu zesvětlit pleť.
• Vyhladí i drobné jizvičky.

 

Maska se každému klientovi míchá tzv. 'na míru'.
Autor: Michal Protivanský

NA KOLIK VÁS TO PŘIJDE

 

Obličej - ret

od 300 Kč

Obličej - krk

od 450 Kč

Tváře

350 Kč

Dekolt

od 700 Kč

Záda

1000 Kč

Podpaždí

380 Kč

Břicho

400 Kč

Celá ruka

900 Kč

Třísla

300 - 600 Kč

Hýždě

300 - 600 Kč

Dolní končetina - ½ lýtka

600 - 900 Kč

Dolní končetina - celá

1400 Kč

Perská epilace se nedoporučuje:
• ženám s gynekologickými obtížemi
• klientům užívající léky na štítnou žlázu
• mladým dívkám do 14 let
• lidem nad 70 let

Střípky historie
Holení není žádná novinka
Pokud si myslíte, že hladká pokožka bez chloupků patří mezi novodobé davové šílenství, musíme vás zklamat. Vousů se za pomocí pazourků zbavovali lidé už v dobách pravěku, jak dokazují některé jeskynní malby. I ve starověkém Egyptě byla neoholená tvář známkou chudoby nebo přistěhovalectví. Epilace se netýkala jen mužů. Vyholování přirození si v této době prováděly i urozené dámy, aby napodobily faraonovy manželky. Hebká pokožka bez chloupků je už dlouho symbol krásy.

V dávných dobách si ženy vyráběly depilační směsi, např. z hašeného vápna. Některé si chloupky spalovaly ohněm, jiné používaly nejrůznější holítka. Holení intimních míst se stalo ještě populárnější ve středověku. Tehdy to lidé s hygienou nijak nepřeháněli, a proto se v ochlupených místech velmi ráda „zabydlovala“ nejrůznější zvířátka. Prostitutky si tedy intimní partie stále častěji vyholovaly. Aby nevyděsily své zákazníky, tak si místo svého ochlupení nalepovaly tzv. merkuj, paruku z vlasů. Tím se zbavily vší nebo jednoduše zakryly známky postupujícího sifilisu.

O „pracovnici“ s oholenými genitáliemi by totiž v dobách středověku nejspíš nebyl velký zájem. V 17. století přišla móda holení obočí i řas. Některé ženy si dokonce vyholovaly hlavu, aby mohly nosit napudrované paruky. Odstraňování chloupků z podpaží se stalo módním hitem až na začátku 20. stolení, kdy se objevily první fotografie takto vyfocených modelek.

Autor: Jana Šlegrová