Petru Paroubkovou konkrétně ničí nedostatek drogy jménem obdiv, jenž se nedostává jejímu choti a tím pádem i jí. Chybí ji exhibice, kterou si po boku expremiéra a nyní i bývalého šéfa ČSSD po tři roky užívala. Ať už jako milenka, schopná tlumočnice Kováčová anebo provdaná manželka, která by pro miláčka i jeho stranu cokoli obětovala.

Donedávna měla šestatřicetiletá paní Petra na předvádění velký prostor, na nějž žádná jiná manželka předního politika neměla šanci a jistě ji ani nechtěla. S metaforickou nadsázkou řečeno, Petra šňupala lajny popularity jako herečka velkého formátu.

Entrée si vychutnala ještě jako slečna Kováčová, kdy hrála štíhlou sexy přítelkyni. Inteligentní blondýnu, kvůli níž expremiér opouští tělnatou a o generaci starší manželku.

Petra tenkrát možné úvahy o zlatokopce a obtloustlém taťkovi tvrdě utnula prohlášením, že její Jiří má sexy mozek. Takové vysvětlení každého odzbrojilo a stalo se populárním bez ohledu na stranickou příslušnost.

Etudy pro veřejnost

Vydařeným vystoupením byla i následná svatba v Mariánských lázních. A Petra dobře obstála i v čase velmi nešťastného potratu. Vědomí, že je ženou mesiáše bojujícího za lepší svět nereálných sociálních výhod, byla alespoň trochu konejšivou náplastí.

Jiný stav pak dodal mladé paní Paroubkové euforickou energii. Byla všude - i tam, kde ji nechtěli, jako v případě recesistických bačkor pro Paroubka... Dalšími divadelní aktovkou byl pak šťastný porod Margarity a následně křest dcery oblečené do pikantně luxusní zn. Dior, která odstartovala další sólo výstupy. Hysterické blogy uražené matky, která chce (jako každá) pro dítě to nejlepší....

Poslední velkou roli si Petra s chutí zahrála v divácky sledovaném seriálu volební kampaně. Nepromeškala jedinou důležitou akci včetně sjezdu strany. Doprovázela chotě na rozhodující televizní duel a stála při něm, i když záhy po sečtení voleních hlasů z postu šéfa ČSSD odstoupil. Před objektivy fotoaparátů i kamerami zacláněla místo důležitým zástupcům strany. Emoce ženy zastínily etiketu chvíle velící zůstat v zázemí.

Štěk po sezóně

Politické divadlo nyní studuje jiný repertoár. A jeden z jeho šéfů Jiří Paroubek se stal řadovým členem ansámblu. Pro jeho ženu Petru, hvězdu alternativní scény, nezbylo ani místo sboristky. Poslední roličku, kterou nelze nazvat ani derniérou, Petře umožnil verdikt soudu, jenž nepřiznal nárok na omluvu za komiks v časopisu Reflex na téma zplození potomka manželů Paroubkových.

Paní Petra Paroubková, která si nemůže šlehnout pravidelnou veřejného zájmu a stranického obdivu, se neovládla a pozurážela autora žalovaného dílka Mareše. Což by se dalo v jejím stavu těžké abstinence pochopit. Jenže ona se tvrdě opřela do nových političek stávající koalice, které s kauzou pranic společného nemají. Ve vyjádření na serveru reflex. cz zadoufala, že se stanou dobrou potravou pro duševního onanistu Mareše, když se „na vysoké posty a do úřadů dostaly doslova a do písmene intimním stykem.“

Tento výkřik zhrzenosti jen ilustruje duševní stav, v němž se paní Paroubková nachází. Tři roky po boku Jiřího Paroubka byly dostatečnou dobou, aby droze slávy propadla a příliš krátké na to, aby si ji jaksepatří užila.

Ještě nedávno se nejspíš viděla v roli manželky premiéra. Tento post se přece zdál být před volbami na dosah. Možná snila i budoucím partu první dámy... A teď se na výsluní dostaly nové mladé političky, které mají ženskost a sex-appeal zakódovaný v programu. S takovou konkurencí nepočítala. Milovaný choť ve volbách prokaučoval, co se dá. Ani soud nárok na omluvu nepřiznal. Je to prostě peklo, dopad na tvrdou zem. Petra Paroubková trpí jak zvíře a nechtějme tedy po ní elementární diplomacii a takt.

Fotogalerie
3 fotografie