Kulturně společenská událost takového druhu vyžaduje i patřičný oděv, formální dress code, který její výjimečnost podtrhne. Teoreticky rozhodně. Bohužel praxe dosavadních ročníků České lva v tomto ohledu víc než pokulhává.

Velké toalety se na tomto ceremoniálu v podstatě nevyskytují. Působily by v daném klima nepatřičně – nepatřičněji než džíny, což je absurdní. Otec cen Český lev, předseda ČFTA Petr Vachler nemá noblesní formálnost rád. Mnohem bližší je mu jakási bohémská, křečí často provázená rozevlátost.

Vegetariánský raut ve studené a ušmudlané pasáži paláce Lucerna, kde se každoročně ceremoniál koná. Kus – Kus zapíjený pivem a sířeným vínem. Obleky se střídají se separátními saky, košile s roláky. Nějaká ta kožená bunda. Koktejlky a kostýmy se občas prolnou s jakousi uměleckou kreací… Tak nějak rok za rokem vypadají večery cen Českého lva. Úroveň stylu oblečení bych obecně označila za podprůměrnou – v porovnání se stejně prestižními zahraničními ceremoniály.

A jaký je ten dnešní večer, jenž bude jako vždycky pokračovat do ranního kuropění? Pár velkých toalet bylo k vidění. Jinak v podstatě vše při starém. Ostatně podívejte se, v čem některé celebrity do Lucerny dorazily.

Fotogalerie
9 fotografií