Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Můj kocour má deprese aneb Na co se vymlouváme?

19. listopadu 2012 | 16:00

Každý z nás to zná. Občas se nám nechce do práce, zaspíme, anebo se prostě potřebujeme vymluvit, proč zrovna nemáme svůj den. Přečtěte si, co ti nejkreativnější z nás dokážou vymyslet!

Čeští zaměstnanci využívají ze 75 % stále stejné triky. Mezi nejčastější výmluvy bývají ty na nemoc, na návštěvu u lékaře a na přetížení pracovními úkoly. Přičemž zaměstnanci tráví údajně u lékaře více času, než je pravdou, navíc si prohlídky domlouvají úmyslně na termíny své pracovní dob!

párty
Autor: Profimedia.cz
Většina zaměstnanců, vymlouvajících se na pracovní vytížení, je nachytána, jak tráví hodinu na obědové pauze, několikrát denně využívá pauzu na cigaretu a pravidelně brouzdá na internetu. Často si zaměstnanci také vymýšlejí či upravují služební cesty.

S rozšířením využívání sociálních sítí se přišlo i na další častý trik výmluvy na nemoc, kdy si lidé ve skutečnosti léčí kocovinu a dávají veselé fotky z večerní party na Facebook a jiné sociální sítě.

Pes se bál doma sám!
Autor: Profimedia.cz
Podle výsledků výzkumu se ovšem objevují i kreativnější výmluvy a triky typu: „Káva má na mě uspávací účinky.“ „Pes se bál doma sám.“ „Kocour má deprese.“ „Musím k lékaři dnes, protože se jim rozbil přístroj a zítra by mě již nevzali.“ „Přišla jsem pozdě do práce, protože jsem v tramvaji zjistila, že jsem si doma zapomněla sukni.“

Dobrým způsobem jak odhalit triky svých zaměstnanců může být lest po vzoru seriálu Utajený šéf, který pravidelně vysílá stanice Spektrum. V tomto seriálu majitelé pracují v utajení, aby prozkoumali vlastní zaměstnance, kteří si myslí, že mezi ně přišel nový pracovník. Majitel si však ve skutečnosti ověřuje jejich práci a chod společnosti.


„Podle mezinárodního seriálu Utajený šéf, který vysílá televizní stanice Spektrum, jsme se rozhodli udělat anketu mezi šéfy různě velkých společností a z výsledků jsme byli sami překvapeni. Více než tři čtvrtiny dotázaných se setkává u svých podřízených s výmluvami a zkoušením triků, jak obejít své pracovní povinnosti,“ komentuje výsledky Mirek Daněk, ředitel společnosti OPENN.

Autor: ema
Video se připravuje ...