Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

VIP Prostřeno! Farář a bordelmamá se spolu pustí do křížku

23. října 2012 | 06:11

Tak to tu ještě nebylo! Tentokrát se sejde skutečně rozmanitá parta. Soupeřit spolu budou populární polsko-český farář Czendlik, bordelmamá Křížková, bývalý kriminálník Kratina a nejznámější česká boubelka Pawlowská.

„Bůh musí mít smysl pro humor, protože to, že ze mě udělal faráře, je důkaz,“ říká s nadsázkou první hostitel hodně bohatého VIP týdne, polsko-český farář Zbigniew Czendlik řečený Zibi, který oddával například Lucii Bílou.

„Jeden Czendlik není pro církev problém, ale kdyby jich bylo deset, tak už by to problém mohl být,“ řekl prý o sympatickém hostiteli kardinál Duka.

Jak si farář "samorost" poradí s protřelým kriminálníkem a bordelmamá? Určitě by i tohle zvládl na jedničku. Naštěstí však tentokrát jde jen o postavy, které hosté tohoto týdne ztvarňují na divadelních prknech a před objektivy televizních kamer.

Zpěvačka, herečka a moderátorka Hanka Křížková uspořádá španělský večírek.
Autor: FTV Prima
Herečka Hanka Křížková (55) se v poslední době do paměti diváků zapsala jako bordelmamá v muzikálu Švejk. Herec Vladimír Kratina (59) si zase zahrál desperáta s minulostí kriminálníka, jenž dělal kopie starožitností a pašoval obrazy, v seriálu Ordinace v růžové zahradě 2.

V úterý se proti sobě postaví právě herečka Hanka Křížková a kněz Zibi. „Hostitel nemusí být vynikající kuchař, protože lidé zapomenou, co jste pro ně udělali, zapomenou, co jste jim řekli, ale nezapomenou, jak se vedle vás cítili,“ říká moudře pan farář.

„Dnes papež abstinuje,“ říká hostitel, když k lívanečkům nalévá sladké dezertní víno z papežského stolu.

„Je to farář šoumen, který to s námi myslí dobře a je absolutně suverénní," konstatuje pak překvapená Halina Pawlowská (55). 

Zpěvačka, herečka a moderátorka Hanka Křížková uspořádá španělský večírek.
Autor: FTV Prima
Druhá hostitelka tohoto týdne, herečka a zpěvačka Hanka Křížková, uspořádá španělský večírek. Jako předkrm budou tapas. Hlavním chodem je pánev paella mixta a jako dezert manzanas fritas, což jsou smažené jablkové koule.

„Vím, že nic nevím,“ žasne Zibi Czendlik nad jejím menu, „to je nějaký slovník cizích slov. Tapasy, nikoliv trapasy?“ žertuje. Trochu se cítí jako "pátá noha u stolu", ale na druhou stranu je rád, že ochutná něco, co běžně na faře v Lanškrouně nemá.

Jak ohodnotí soutěžící jednoduché Zibiho menu? Bude netradiční zábavou mytí nádobí a žehlení košil, nebo to zbyde na pana faráře? A jak svůj boj v kuchyni zvládne královna muzikálů? Uhodnou hosté, co obsahuje smažený moučník? Sledujte VIP Prostřeno! na Prima family už ve 20 hodin.

Video se připravuje ...