Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Prostřeno! Hostitel soupeřům spálil jazyky hned při předkrmu

24. září 2012 | 15:30

Odrovnat chuťové pohárky kritických hostů hned při prvním chodu zřejmě chtěl první hostitel tohoto týdne, třiadvacetiletý Martin. Neúspěšně! Se svým středoevropským menu nakonec příliš úspěchu nesklidil.

"Mě to docela pálí, člověče!", konstatoval druhý mužský účastník znechuceně po pár soustech předkrmu. Po dipu z jogurtu, bylinek a česneku mu doslova "hořela" celá ústa.

"Bylo to dobrý, ale na mě strašně vostrý. Pak mě úplně pálil jazyk a do hlavního chodu jsem šel úplně bez chuti," dodal čtyřiadvacetiletý Michal.

Pikantní dip nezaujal ani nejmladší soutěžící tohoto týdne, dvaadvacetiletou Terezku. "Mě nechutnal ten dip, protože nemám ráda jogurtový dipy a když je navíc ještě pálivej, tak to vůbec ne," prozradila.

Šlo snad o tajný hostitelův trik jak spálit soutěžícím jazyk? A proč si oba pánové příliš nepadnou do noty? Sledujte dnešní Prostřeno! na Prima family už v 18 hodin.

 

V pondělí prostírá melancholický optimista Martin (23)

Jako první Středočech se představí finanční poradce a sportovec Martin z obce Zalány na Příbramsku. Jeho konkurent Michal tipuje, že navštíví skromný příbytek. Plete se.

Ke komfortnímu domu patří rozsáhlá zahrada s jezírkem, u kterého se bude večeřet. Stůl u jezera soupeřům vyrazí dech, navíc Martinovi přeje počasí. Mohlo by to být ideální místo na seznámení s vrstevníky.

Tříchodové menu ale omračující nebude. Jde o průlet evropskou kuchyní. Po balkánských paprikách, které prý odkoukal v Prostřenu, a slavném italském dezertu následuje slovenský národní chod. Závěrečné tiramisu je z mascarpone, jež se jako červená nit potáhne celým středočeským týdnem.

I když Martinovi je v zásadě jedno, zda je dezert z italského mascarpone či českého pomazánkového másla. A svoje halušky má tak rád, že by si za ně dal rovnou deset bodů. Nepoužívá síto, věří si, že vše zvládne ručně.

„Budou to takové zvláštní halušky,“ tvrdí. Ano, některé dokonce nedovařené. „Menu mi přijde trochu nesourodé,“ poznamená Vlasta.

A Tereza vylíčí, co nemá ráda. Je to dlouhý seznam. Mimo jiné nesnáší studené jídlo a momentálně jogurtové dipy, obzvlášť když jsou pálivé.

Příliš česneku však vadí i Martinovi, který si s Michalem do noty nepadne. Skončí pondělní zábava v rybníčku, nebo proběhne klidněji?

Video se připravuje ...