Lucie uvaří na chatě na Slapech, kde tráví čas se svojí holčičkou. „Můj vztah k vaření se vyvinul při studiu hotelové školy, ale nejvíc mě k tomu přitáhl partner, protože on sám hrozně dobře vaří.“

Modelka vyhlásila válku dietám, protože v úterý se všichni přejedí. „Vybrala jsem si pětichodové menu, je to skladba jídel, kterou tady na chatě docela často konzumujeme,“ říká mladá kuchařka.

Lucka chtěla chlapy

Bude slepičí polévka a husokachna se zelím a knedlíkem. Není to jídelníček modelky, ale aspoň ovocný dezert slibuje, že bude lehký. Roman Šmucler se svěří: "Jedl jsem i věci, které by asi Češi běžně nepozřeli, byť jsou lahodné. Třeba pes."

Zbyňkovi se o vývaru dokonce zdálo. „Doufám, že přijdou chlapi,“ těší se hostitelka. „Skladba jídelníčku je situovaná spíš pro chlapa, protože jsme to konzultovali s partnerem.“

A soupeře zmýlí, tipují, že na první večeři se půjde k muži... Jako první chod se podává spíš nadbytečný domácí toust a báječný losos na finský způsob na ohni. Husokachna se bude pomalu péct čtyři hodiny.

Fotogalerie
15 fotografií

„Moji přátelé vědí, že je to můj majstrštyk, my děláme tři kachny najednou pro hodně lidí,“ bude moci výsledek porovnat Zbyněk Merunka. Jídelníček se mu ale zdá zbytečně složitý. „Nevím, proč bych dával lososa ke kachně – dvě tučný masa,“ myslí si i doktor Šmucler. „Sto vůní sto chutí, nevím, jestli to úplně váže.“

Knedlíky se nepovedly

Knedlíky budou z prášku. „Jsou jednoduché a rychlé,“ říká kuchařka, která raději sází na jistotu – na střední škole se jí knedlíky nikdy nepovedly. A zdá se že ani teď ne. „Ta husokachna si je nezasloužila, byla vynikající,“ lituje odbytou přílohu Zbyněk. „Ale polévka byla mastná, měla oka, byla nažloutlá, vývar přesně, jak to má být,“ pokračuje arbiter Merunka.

„Knedlíky se hrubě nepovedly, zelí bylo standardní, kachnu se zelím si asi dám jinde. Lososa na ohni jsem se bál, ale tenhle recept je naprosto boží,“ hodnotí večeři Roman, který si pak půjde zaběhat.

Problémová Homolová

Dana Homolová má problémy už od začátku. Stěžuje si na předkrm, že nebyl příliš teplý. „To byl dost problém,“ přiznává. Její trápení ale pokračuje i nadále. Polévku si dosolovala, ale nakonec nebyla stejně spokojená. „Slepičí vývar nemám ráda. Vím, jak má vypadat dobrý slepičí vývar, ale mě nesedl,“ vymýšlela si Homolová.

Zato si ale s hosty nejvíce užívá s roztomilými Lucčinými pejsky, kteří se neplánovaně stanou i zlatým hřebem zábavy u vody, kam se napapaní hosté sotva dovalí. Hosté psy krmí, což hostitelka nevidí ráda a bojí se, co na to řekne její partner. Vezme hosty pukem po hlavě, jak si myslí Vašek Vydra?


Sledujte úterní díl VIP PROSTŘENO! na Prima family od 20.00!