Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Nejhorší kuchařka ve VIP Prostřeno! Tomsová se popálila, ošidila králíka a dusila se octem

6. září 2012 | 05:00

Tentokrát šlo o život! Jako neskutečná "šoumenka" se předvedla bývalá populární hlasatelka Marie Tomsová (60). Bylo vidět, že jí objektiv kamery, upřený jen na ní, skutečně schází. Některé její akce tak byly hodně nepromyšlené a spontánní.

„Ochutnám, jaké je to aceto s česnekem,“ prohlásila Marie při přípravě zálivky na salát a nalila si rovnou do krku pikantní italský ocet! Okamžitě však obrátila oči v "sloup", vyplázla jazyk a začala lapat po dechu.

Následoval šílený běh po kuchyni za doprovodu kašle. „Promiňte, já netušila, že je to
tak pálivý,“ vydala ze sebe nakonec se slzami v očích.

Hosty uctí ošizeným králíkem

„Normálně bych ho špikovala, ale moc se mi do toho nechce. Tak to ošulím a jen ho nasolím a okořením,“ prohlásí při přípravě králíka. Co tomu asi řeknou dnešní hosté, až zjistí, jak se s jídlem pro ně vůbec"nepárala"?

A vynecháním špeku to zdaleka neskončilo. „Dám do něho houby, které si namočím ve vývaru,“ rozběhla se Marie na druhý konec kuchyně. Vzápětí se ale zasekla: „Nemám vývar. Musím udělat vývar. Dám tam kostku bujonu, i když by se to nemělo.“

Přeřeky, grimasy a zpěv

"Bobkové koření a nové listy jsem zapomněla koupit, takže to tam nebude," prohlásí zmatená hlasatelka. Když ji na to štáb upozorní, zopakuje to samé a dostane nekontrolovaný záchvat smíchu.

Ten ji přešel až v okamžiku, kdy ji kameraman upozornil na to, že toho králíka zapomněla podlít. A velký problém má bývalá hlasatelka i s vyslovením věty: "Předehřejeme si ji," když potřebuje předehřát troubu. Zřejmě už vyšla ze cviku. I když všemožné grimasy jí jdou skvěle.

Vzápětí si ale už opět zvesela prozpěvuje Intarnacionálu a téměř "hází" piškoty na kakaový krém. I ty banány mohla nakrájet pečlivěji. "Ty kolečka by měly být samozřejmě užší, ale nějak se nezadařilo," prohlásila nepříliš pečlivá soutěžící.

A dojde i na zranění. Kdy pečeného králíka vyndá z trouby, nešikovně odklopí víko pekáče a horká pára jí pořádně spálí ruku.

Jak tohle její "vaření" dopadne? Zachutná hostům záhadné menu? A kdo si nakonec prodlouží léto u moře? Sledujte dnešní VIP Prostřeno! na Prima family už ve 20 hodin.

Marie Tomsová pozve vážené diváky na tajuplnou hostinu

Čím překvapí půvabná Marie? Především tím, že se letos zařadila mezi seniorky a důchodkyně. Bob si myslí: „Marie bude u vaření lépe vypadat, než to bude chutnat. Tím chci říct, že je moc hezká.“ Nepovažuje ji za takovou tu maminu od plotny.

„Bavilo mě, že my, staří mazáci, co už to máme za sebou, tu Marušku nějak musíme dát do kupy.“ A Bohumil se snaží: „Vypadáš pěkně, takhle bych si představoval svoji novou ženu,“ lichotí nervózní kuchařce herec.

Iva soupeřku nepodceňuje, vždyť Marie publikovala i v kalendářích receptů. Na co se mohou soupeři, zmlsaní předešlými hostinami, těšit na další zahradní večeři? Těžko říct, když Mariiny chody znějí: upečené tajemství, zelený běloh, krémový zelenáč, vypečený rudoch a nepečený černoch.

„Tajemství od začátku až do konce, jako u mě s gruzínskými názvy,“ připomíná Bob svůj jídelní lístek. „Je to docela napínavý,“ konstatuje Iva, která neví, co všechno ji čeká.

Králík-běloch brzy zrudne. „Takové dost riskantní jídlo, každý nemá rád králíka, já jsem to jako malá taky nesnášela, ale na starý kolena jsem tomu přišla na chuť,“ říká o svém hlavním chodu na víně a houbách kuchařka.

„Kaiser s Lábusem řekli, že je to nejlepší králík, jakého kdy jedli.“ Tak co na to kolega Klepl? „Já mám králíka rád, ale všiml jsem si, že ne všem jede,“ práskne Bob na Ivu s Lumírem, kteří nesnášejí obírání kostí.

Nepečený černoch ze Žižkova je klasický prokládaný piškot s kakaem a banánem. „Mě teda pečení vůbec nebaví,“ přiznává se Marie Tomsová, „protože jak nejím sladký, tak mě ani nebaví ten proces výroby.“ Moučník Mariiny tchyně je dobrý, ale Ivu neoslní.

Úvodním pečeným tajemstvím jsou ve slanině zabalená kachní játra. „Jsem ráda, že jsem nakonec neudělala taky švestky ve slanině, jak jsem původně zamýšlela.“ Hosté se dočkají i pórkové polévky ukrývající se pod „krémovým zelenáčem“. Lumír tipuje špenát, Iva brokolici.

„Zelený běloh“ není leklá ryba, jak žertuje Bob, ale řecký salát se sýrem a hořčičným semínkem. „Já to jako předkrm neberu, salát má stát na stole během celýho jídla,“ tvrdí nekompromisně moskevský rodák Bohumil.

Vůně jídla a pití přiláká otravné vosy, které Lumír zabíjí rukama. To ale není hlavní zábava. Jakou kratochvíli si tak může vymyslet televizní hlasatelka? Pantomimu v improvizované hlasatelně TV Prima. Jenže herečka Iva se stydí a předvádění prý nesnáší ani herec Lumír. Jak to zvládne komediant Bob?

„Konečně jsem jedl čtyři dny pravidelně,“ pochvaluje si pak bohumil. „Přibrali jsme,“ konstatují všichni po příjemných dnech v milé společnosti. Kdo si ta kila vyplave na zájezdu u moře? Uvidíte!

Video se připravuje ...