Středa 17. dubna 2024
Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie
Oblačno, déšť 10°C

VIP Prostřeno! Připravte mi sanitku!, řvala hysterická Anife

15. srpna 2012 | 06:30

Alergie na mořské plody dokáže lidem pořádně zkomplikovat život. Jenže jak mohla herečka a zpěvačka Petra Černocká (62) tušit, že právě Anife Vyskočilová po pozření krevet kolabuje.

"Jakmile ty mořské plody nebudou čerstvé, to znamená koupený do deseti hodin na tržnici, připravte si tam večer sanitku, vezete mě. Já jsem totiž alergická na mořské plody. Takže jak nebudou čerstvý, jedeme," varuje Anife štáb.

Co asi řekne, až zjistí, že krevety v připraveném předkrmu už pár měsíců "odpočívaly" někde v mrazicím boxu? "Je to výborný. Moc mi to chutnalo," překvapí tanečnice hostitelku, která z její reakce měla obavy. Zbytečně!

Bát by se měl spíše "český Belmondo" Martin Kraus, kterého obě Petry nechají s temperamentní Anife, posílenou afrodiziakálním koktejlem, o samotě. Jak si pohledný herec poradí s živoucí "živelnou pohromou"?

Saxána Petra Černocká kouzlí znamenitě i doma v kuchyni

Petra se na svůj večírek připravila, dokonce natřela zahradní stolek. „Probudila se ve mně velká touha nezklamat,“ přiznává. Velký stůl a ubrus si ale musela vypůjčit, stejně jako bylinky od souseda.

Plánuje večeři pro milovníky ryb a mořských plodů. Polévka bude její oblíbená indická kuřecí s mandlemi. „Tu nemůžu zkazit, dělám ji spoustu let.“

Své jmenovkyni, dceři rybáře, se lehkou rybkou s bramborem a špenátem strefí do chuti. Lehký bude i piškot s ovocem, oříšky a řeckým jogurtem.

Jaká hostitelka, takové menu: příjemné, úhledné, tak akorát, trochu do světa, trendy.

Anife při pohledu na jídelní lístek tuší, že se nepůjde dojíst do restaurace jako v pondělí. Polévku zná, u nich se jedla na svátky. Pro Petru mladší a Martina by mohla klidně být i pikantnější.

„Ještě jsem krevety nepozřel,“ těší se Martin na předkrm, koktejl s avokádem, mandarinkami a jogurtovo-majonézovou zálivkou.

„Já bych tam, protože jsem zvíře, dala trochu kečupu kvůli barvě, ale nechci si to rozlejt u těch mistrů,“ upřímně lituje zpěvačka, která jako přílohu podává rozpečenou bagetu s bylinkovým máslem.

Je Anife skutečně alergická na mořské plody, jak straší? „Jakmile nebudou čerstvé, připravte mi sanitku, jedu!“ varuje. Nakonec ale „kdyby mohla, tak by jedla jenom koktejl.“

Co ještě Saxána ve své kuchyňce vykouzlí? Petřin hlavní chod – okoun – je výborně okořeněný, ale prostý, „protože u ryb platí, že čím míň, tím líp,“ tvrdí.

Po včerejším tornádu s Anife je zábava klidná a tvůrčí. „Já si od Petry odnáším pohodu, která proplouvá tím barákem,“ libuje si dámami hýčkaný Martin.

Ztuhl nepečený ovocný dezert tak, jak měl? Anife chutná nejvíc po předkrmu a „už teď se loučí s dovolenou“. A to ještě neví, jak se zítra vytáhne její favorit Martin…

Video se připravuje ...