Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

VIP Prostřeno! Zawadská servírovala smradlavou polévku, Nesvadbová se málem pozvracela

8. srpna 2012 | 05:00

VIDEO: Nevábně vonící specialita zamořila celý domeček. I když je středeční hostitelka Valérie Zawadská (53) skvělá kuchařka, polévkou s drožďovými knedlíčky se kolegům příliš nezavděčila.

„To bylo strašný! Nezlobte se na mě, ale ta polívka byla doopravdy příšerná. To smrdělo jako syrový droždí a válelo se to v olejovym bujónu,“ řekla o polévce znechucená Bára Nesvadbová. "Valérii mám ráda, ale tohle nebylo jídlo, co bych chtěla pozřít," dodala.

V Jitce Smutné zase polévka s drožďovými knedlíčky vyvolala ne zrovna příjemné vzpomínky na dětské tábory s drožďovou pomazánkou. "Já myslím, že mám životní premiéru," prohlásila už při první lžíci. Statečně se však do smradlavé koule pustila.

Kvasnicové knedlíčky tak nakonec ocenil jenom Ivan Vyskočil. "Já mám tyhle knedlíčky rád. Mně chutnají," svěřil se. Jenže samotný vývar mu přišel moc slabý. Ani on tak s polévkou nebyl příliš spokojený.

Kolik koulí nakonec kdo snědl? Kdo se do smradlavé speciality vůbec nepustil? A jak se podávání nepopulární polévky odrazilo na bodování? Sledujte dnešní VIP Prostřeno" na Prima family už ve 20:00 hodin.

Video se připravuje ...
VIP Prostřeno! • VIDEO: FTV Prima

Valérie Zawadská raději mluví, než jí

„Valérie je divoký tvor, který se nedá snadno ochočit, je obětavá, a velmi pracovitá,“ tak vidí svoji kolegyni a soupeřku Jitka. „Je to živel a pozorná hostitelka,“ myslí si Bára.

„Strašně ráda vařím a ještě daleko raději peču,“ hodnotí své kuchařské kvality dabérka, jejíž kariéru v této umělecké disciplíně nastartovala Claudia Cardinale a Tenkrát na západě.

A protože herečka bydlí se třemi chlapy v panelákovém 2+1, zázemí pro večírek jí poskytl rekvizitář pořadu ve svém zahradním domečku v Modřanech.

Soupeři zatím nevědí, co si mají představit pod menu „Janiččiny splašené nůžky“, „grunt s koulemi“, „síťovkové překvapení“, „chlapské potěšení“, „mrkváče“ a „hadr“.

Jitce přijde jídelníček vtipný, u Ivana vzbudí zvědavost a fantazii. Myslí si, „že jelikož se pořad nevysílá po 22. hodině, chlapské potěšení bude něco k jídlu.“ A co grunt s koulemi, jde snad o polévku s knedlíčky? Drožďovými! 

Mrkváče nejsou džíny, ale oblíbené taštičky hostitelčiny maminky. „Síťovkové překvapení“ se marinuje šest dní, ale ne v síťovce, nýbrž v medu a asijských omáčkách.

„Trošku mě mrzí, že Valérie mi to maso servíruje, protože já jsem pak za rozmazlenou fiflenu, mírně řečeno vypadám jako nezdvořák,“ komentuje průběh večeře Bára, která dnes nepřivedla Bibi, protože ta odjela na tábor za sestrou. Bibiana uvidí maso aspoň na fotce, kterou jí maminka pošle od stolu.

„Síťovkové překvapení mě opravdu překvapilo,“ rozzářily se nad skvěle naloženou krkovičkou oči Ivanovi, kterému přišel k chuti už celerový salát s kuřetem – dokonce to „patřilo k těm nejlepším zážitkům.“

I u zábavy obstál se ctí. Zdobení panenek, to už přece proběhlo u Andrlové, jak tituluje jednu ze svých exmanželek. Tentokrát ale budou draženy pro UNICEF. Jednou si prý dokonce ušil kalhoty, ovšem s nohavicí naruby. Jitka měla maminku švadlenu a kreativní Bára sice moc nejí, ale zato prý s Bibi často šije a kreslí.

„Valérie, já zbožňuju angrešt, a toto je má první letošní kulička angreštu,“ vzdychá nad pudinkem nadšeně Jitka, zatímco hostitelka, která často hrála servírky, odnáší s profesionálním grifem spokojeně nádobí.

Video se připravuje ...