Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Nechutné VIP Prostřeno! Zawadská s Nesvadbovou u večeře probírají zvracení a průjem

6. srpna 2012 | 05:00

VIDEO: Témata vskutku hodně uvolněná, k jídlu více než nevhodná. Taková bude konverzace u první hostitelky tohoto týdne, Barbary Nesvadbové, jejíž malá dcera Bibiana také přiloží ruku k dílu. Probírat se bude vyměšování. Takže, dobrou chuť!

Je před vámi další fenomenální týden. Na startu jsou opět čtyři VIP borci: jedna spisovatelka, tři herci (z toho dvě herečky) a jedna malá holčička – ta ale naštěstí pro ostatní neboduje. A celebrity to baví, vaří totiž jako o život! Těšit se můžete na dobré recepty, konfrontaci vegetariánů a milovníků masa, veselé herecké historky a jednu víc než roztomilou holčičku.

Jako první totiž ve svém domě uvaří Barbara Nesvadbová, jejíž dcera Bibiana také přiloží ruku k dílu. „Jsem normální vesničanka,“ říká o sobě blonďatá maminka, exmanželka exministra Březiny a milovnice zvířat.

Hned první den se ale zábava u stolu poněkud zvrtne. Předkrm s krevetami totiž vyvolá nepříjemné vzpomínky v Ivanu Vyskočilovi. A v ten moment se "rozjede" nechutná konverzace, jíž se ráda účastní i devítiletá Bibi.

Hostitelka Barbara pohotově přispěje historkou o blinkání, herečka Valérie Zawadská zase s receptem na "řídký případ s hustým běháním", tedy průjem. Jak tahle nechutná konverzace skončí? Komu se udělá špatně a kdo se nakonec rozpláče? Sledujte dnešní VIP Prostřeno! na Prima family už ve 20:00 hodin.

Video se připravuje ...
Valérie Zawadská má na průjem zaručený recept • VIDEO: FTV Prima

A kdo vlastně ještě tento týden uvaří? Valérie Zawadská je skvělá dabérka, jaká je ale kuchařka? „Konečně mi někdo jednou za rok uvaří, ještě mě obslouží, a já ho navíc můžu kritizovat,“ projevila své nadšení z oblíbené soutěže, kde se hraje o zájezd k moři, maminka dvou kluků.

Dále se k plotně postaví Jitka Smutná, kterou diváci Prima family důvěrně znají jako starostlivou Lídu Bernátovou z Cest domů. V seriálu stále něco kuchtí, peče, podstrojuje rodině, bude ale stejně pozorná i ke svým soupeřům?

Doma to má zatím jako po výbuchu, protože se stěhovala, prostírá tedy v podniku své kamarádky. Doufá v klidné večery: „Ideální večer je, když nemám představení a mohu se pobavit s přáteli.“ Vyplní se jí přání o příjemném večírku?

Herec Ivan Vyskočil je jediným zástupcem mužského pokolení. Svého času si ho oblíbil bulvár, jak se ale předvede jako kuchař a bavič u stolu?

Bára Nesvadbová – dvě buchty upečou dvě buchty

„Já bych chtěla ženský,“ říká první hostitelka, Bára Nesvadbová. Doufá totiž, že případnou vítězku přemluví k tomu, co by udělala sama: výhru by věnovala osmiletému Davídkovi po mozkové obrně, který ještě nikdy nebyl u moře.

Štíhlá hostitelka nejí už devět let maso a o menu se radí se svou malou pomocnicí Bibianou. „Vaříme spolu často, jsme spolu pořád,“ říká o pohodové symbióze, která panuje v kuchyni, Bára.

Co holky vymyslely? Přestože „jsou rodina nežravá“, bude toho až až. Dva slavné italské studené předkrmy a jedna teplá, opilá a poněkud „přemuškátovaná“ pasta s lososem. Hlavní chod bude také losos s tymiánovými brambory, špenátem a žampiony, upečený na másle v alobalu.

„Másla není nikdy dost,“ myslí si menší z kuchařek a dá ho požehnaně i do přílohy ze žampionů. „Houby nejím, pouze když mi je předloží některá z mých rozvedených manželek,“ žertuje známý milovník žen Vyskočil.

A pečené moučníky budou dva, základem bude hostitelčin oblíbený hrníčkový recept s kefírem, jednou z něj vyleze parník a podruhé buchta s kokosem.

„A když se budou všichni chovat slušně, dostanou ještě nádavkem tiramisu,“ slibuje kuchařka, pokud jí ovšem zbude dost krému. „To si nechám ujít,“ slibuje Jitka, která si hlídá váhu. Zato ostatní by jako sladká tečka uspokojil jen italský moučník zajídaný osvěžujícím sorbetem.

Bibi prostírá podle návodu z dětské knížky a přidá i velikonoční ubrousky. A hosté už klepou na dveře. „Sem můžou psi, kočky, zatoulané ženy a muži jen na chvíli,“ vítá je Bára.

Co všechno se ve vile nad Vltavou ještě semele? „Jsem tady poprvé, ale cítím se jako doma,“ říká Valérie, která „byla absolutně nadšená“ hlavním chodem. A hodně uvolněná a docela nevhodná konverzace u stolu tomu nasvědčuje.

Bude jídlo vážně tak dobré, jak se s úsměvem obává Ivan Vyskočil? Proč ale Bibi nejí a proč se nakonec rozpláče? Vždyť ji pozvali i na zítra! A proč jsou všichni ve finále pomalovaní od barev?

Video se připravuje ...