Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

VIP Prostřeno! Hemala servíruje syrové kuře a litry alkoholu

1. srpna 2012 | 11:16

VIDEO: Boj s pánví i mixérem, rozvařený chřest, polosyrové kuře... A to měl moderátor Alexandr Hemala (59) za zády profesionálního kuchaře. Ani on zkrátka neumí všechno. Své soupeře se proto snažil alespoň omámit přemírou alkoholu.

„Vařím špatně, ale vařím rád,“ říká Saša Hemala. „Rodině rád uvařím, ale pro cizí a tak náročné hosty, to mám už týden trému,“ přiznává se moderátor a před nákupem se doma raději poradí se ženou. Ta mu dokonce musí sepsat nákupní seznam, aby snad na něco nezapomněl.

A jak vypadá středeční menu? Špargel salát s královskými krevetami, hříbkový krém, duo grill a letní překvapení. Kompletní recepty najdete na Facebooku Blesku pro ženy.

Saša se převlékne za kuchaře a odvážně zamíří do profesionální kuchyně – ostatně kdyby šlo opravdu do tuhého, přítel, s nímž své lahůdkové menu sestavoval, je nedaleko...

Přesto se Sašovi ne všechno vydaří. „Největší ostuda je, když host z vašeho večírku odchází střízlivý,“ soudí moderátor. Proto své milé hosty uvítá malinovým mojitem a koňak dá i do závěrečného letního překvapení, balíčku s horkým ovocem. A vínem v průběhu mokrého večera také rozhodně nešetří.

Snaží se snad své hosty opít, aby si nevšimli drobných i větších nedostatků a dali mu nakonec plný počet bodů? Příjemná dovolená u moře by se hodila. Sledujte dnešní VIP Prostřeno! na Prima Family už ve 20:00 hodin.

Video se připravuje ...
Víno lije Saša i do polévky • VIDEO: FTV Prima

Alexander Hemala a jeho mokrá večeře, kam možná přijde i kouzelník

„Můj kamarád má krásný hotýlek kousek ode mě, tak jsem ho poprosil, jestli bych tam mohl uvařit. V naší kuchyni se dá buď vařit, nebo natáčet, na obojí je bohužel moc malá,“ vysvětluje volbu místa konání večeře Saša.

Krásná terasa s výhledem do zeleně, kde se má stolovat, je ve stejném domě jako konzulát souostroví Seychely. Na diplomatické půdě proběhne i malé šmejděníčko. Předpověď počasí ale hlásí liják. A Rosničky se bohužel tentokrát nespletly.

„Doufám, že bude hezky,“ je hostitel stále optimistický, nakonec ale stejně všichni skončí pod stanem. Počasí udělá čáru přes rozpočet i plánovanému grilování. Jak si s tím kuchař poradí? Nenechá se rozhodit a maso upeče v troubě. Markéta si pak ale stěžuje na nedopečené kuře, panenka je „pěkně růžová“.

Přizná se Saša soupeřům, že si v kuchyni vypůjčil bešamel do svého hříbkového krému? Ani tyčinky neupekl. „Přátelé, stále míchám, stále dolévám, už se stmívá, už se rozednívá, a já stále míchám,“ dělá si legraci z nekonečné přípravy vanilkové omáčky k dezertu. Na špíz si nedá sýr, který nemá rád, vždyť není žádný myšák. Markéta zase nejí papriky.

Podezíravou Kateřinu, které zato všechno moc chutná, zajímá, zda „Saša navigoval kuchaře“. „Ne, kuchaři navigovali mě. Muži přece jen jinak vaří, chlap občas sáhne po nějakém tom polotovaru,“ soudí hostitel. 

Počasí si člověk bohužel nemůže naplánovat, ale i bubnování kapek do plachty má své kouzlo, shodne se VIP společnost. Je to trochu bojovka.

Hlasatel, který během své kariéry „třicetkrát zvolal, že přijde i kouzelník, a přesto žádný nepřišel,“ si dovolil změnu a jednoho slavného kouzelníka pozval. Jak pobaví Pavel Kožíšek dámy svými triky s kartami?

Video se připravuje ...