Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

VIP prostřeno! Oldřich Navrátil přiznal u plotny: Manželku jsem z kuchyně vyhnal

26. července 2012 | 06:11

Legendární Emil Nádeníček svým kolegyním herečkám značně nabourá dietu. Navíc je doslova připraví o dech svou zábavou. A kdo z nich tento týden získá atraktivní zájezd k moři?

Herec Oldřich Navrátil hned přiznává, že se raději  potí u plotny, než by v posilovně šlapal na rotopedu. „Vařím každý den, mám-li čas. Já si prostě musím čas od času zavařit,“ usmívá se. „Moji paní jsem z kuchyně vyhnal a už tam nesmí. Rád i nakupuju, mám to jako koníčka.“

Jen tak pro sebe ale nikdy nevaří a proto vůbec nejde o skromné pohoštění. „Většinou je to tak pro deset lidí,“ objasňuje. A podle toho také vypadají porce, které svým hostům předkládá.

„Takhle bych nemohla jíst každý den, nejsem na to zvyklá, při mém sportování a běžném režimu. Ale bylo to chutné a zdravé. Tím nepohrdne nikdo,“ chválí i tentokrát labužnice celého týdne Yvetta Blanarovičová.

Slivovice je naladí, jídlo dorazí

Večer je ale velmi zábavný od samého počátku, protože ho hostitel odstartuje domácí slivovicí. „To znamená, že domů pojede někdo jiný,“ uvažuje Yvetta Blanarovičová.

Všechny dámy totiž dorazily autem. „Tak dobře, máte mě na svědomí,“ kopne do sebe panáka s přehledem Ivana Andrlová.

Ani Oldřich se, stejně jako kolegyně, nepochlubí svým soukromím. Pohoštění připraví na zahradě rodinného domku svých přátel v Bohdalově na Vysočině. Proč? To se všichni dozví až při unikátní zábavě.

Prošmejdit tudíž mohou jen zahradu a především bylinkářky Andrová a Blanarovičová jsou z ní nadšené. „Je vidět, že je opečovávaná, všechno má svůj řád, tak to se mi strašně líbí,“ jásá Andrlová.

Video se připravuje ...
Oldřich Navrátil je raději u plotny, než v posilovně • VIDEO: TV Prima

Tajemný Navrátil měl učit

Všechny dámy nad kuchařským uměním kolegy jásají, rozplývají se, ale hned vyvolají debatu, co je vlastně mužská a ženská práce.

„Moje paní zase spraví pračku nebo pojistky, protože já se šroubovákem neumím,“ brání se trochu hostitel.

A dozvíme se vůbec ještě něco o skvělém, ale trochu tajemném herci, který se umí zdatně chopit i vařečky?

„Otec mi plánoval život a chtěl, abych byl učitel, tak nebyl moc rád, že jdu dělat tohle řemeslo. Zdůvodňoval to, že učitelé mají dva měsíce prázdnin, tak jsem mu řekl: ´tato, herci mají taky dva měsíce prázdnin´...“

Co nechají dámy, snědí psi

Menu zahajuje domácí paštika z kachních jater s brusinkami a udělá hned dojem. A nejen proto, že ji v rámci stmelování kolektivu jedí všichni z jedné mísy.  

Dámy se do ní doslova zamilují a Yvetta ji dokonce odmíta nechat odnést, když má udělat místo pro další chod – bramboračku.

Na tu se těšili všichni z osazenstva a rozhoně nezklamala. Jsou v ní totiž dokonce v Itálii nasbírané čerstvé hřiby. Navíc není nijak hutná, ale hezky letně lehká.

Dostane je i hovězí na houbách, i když hostitel přizná, že rýže, coby příloha, se moc nepovedla. „To nesmíš řikat, co je špatně. My taky neměly všechno perfektní, a neříkáme to,“ shodly se dámy. Odrazí se to ale na jejich bodování?

Jediný kámen úrazu jsou totiž zatím mohutné porce, které pozorný hostitel ženám „dietářkám“ nakládá. U každého chodu vykřikují, že tohle nemohou sníst. Opak je ale pravdou. Talíře po nich jen dočistí dva Oldovi psi.

Zábava, co bere dech

Opulentní hody završí palačinky s domácí jahodovou zmrzlinou a ovocem. Při jejich přípravě z domácích vajíček Navrátil tvrdí, že vajíčka s bílou skořápkou mají snížený cholesterol. „Dámy můžou být rády, že budou mít bezcholesterolové palačinky,“ říká, když je rozklepává.  

„Je jedno s čím jsou, hlavně musí být tenké! Jestli nebudou palačinky tenké, opouštím stůl a odcházím do dáli...,“  varuje předem Dolinová. Přestože palačinky byly, téměř jako papír, i tak to pro ni bylo stále málo, ale neodešla. A s plnou pusou nedutají ani ostatní dámy.

Absolutně netradiční zážitek ovšem mají ze zábavy. Oldřich je totiž veme do sklářské dílny, a každá si může „vyfouknout“ svůj vlastní výtvor. Právě proto je vyvezl až na Vysočinu. A doslova a do písmene jim zábavou vezme dech.

„Jsi bezvadnej, nejenže jako strávník moc nekecáš, nemáš pindy, ale v tichosti uděláš i takovouhle dobrou baštu a jsi hostitel par excellence.“ ohodnotí za všechny Yvetta Blanarovičová.

Síly jsou ovšem tentokrát velmi, velmi vyrovnané!
Kdo tedy z těchto VIP kuchařů vyhraje? A kam se pojede za odměnu podívat?  Komu to nejvíc přejete vy?

Autor: Blanka Konrádová
Video se připravuje ...