Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

VIP Prostřeno! Teplé pivo a nepodařený sex Kudláčkové

12. července 2012 | 05:13

Ubrus z PVC, omlácené talířky a zteplalé nápoje. U Míši Kudláčkové si dámy budou připadat jak ve školní jídelně. Ani jídlo není příliš vydařené. Krevety jsou bez chuti, maso je spíš „pološašlik“ bez jehel, návštěva postrádá salát a víno. Zábava chybí úplně...

Čtvrtá hostitelka pozve soupeřky na Prosek, kde má domek. Dokonce si kvůli dnešku pořídila na dvorek gril. V dětství hrála například v seriálu My všichni školou povinní, ale na konzervatoř se nedostala.

„Lidi mají sloní paměť a pořád mě poznávaj,“ říká o své herecké minulosti Míša. „Postava Barči byla úplně jiná než já. Ono to tak nevypadá, ale já jsem v podstatě introvert.“

Míša nakupuje nerada, a proto tak činí spíš mužským způsobem. Co slibuje poslední menu? Šátečky z listového těsta, krevety s mozzarellou, arménský šašlik, moučník s názvem Bílý sex a pivo světlé, tmavé i řezané.

„To dělám taky a je to dobrý,“ raduje se z šátečků Světlana. Vlasta si ale myslí, „že to nedá moc práce“. Do náplně přijde kromě šunky i zelí. „To sleju a vodu vypiju,“ plánuje Míša. „Zelí je prý strašně zdravá věc.“

Proč peče moučník Bílý sex? „Je strašně dobrej. Já se pustím do sexu, ale problém je, že jsem ho ještě nikdy nedělala,“ říká s úsměvem matka čtyř dětí. Jenže možná žádný sex nebude. „Těsta je málo, sněhu hodně. Se sexem bude kříž,“ konstatuje Míša.

Vepřovou krkovičku má naloženou už od včerejška. Aby mělo maso navinulou chuť, moří se v grapefruitovém džusu, cukru a octu. Ideální by bylo jehněčí, jenže to nejí Vlasta Žehrová. A jak se ukáže, příliš nedá ani vepřovému.

Umělý ubrus dámám připomíná komunistické časy školních jídelen. Světlana je estét a Vlasta si všimne špatně zvolených talířů. Soudek piva, který je nutné teprve narazit, není bohužel vychlazený. Krevety jsou bez chuti, maso je spíš „pološašlik“ bez jehel, návštěva postrádá salát a víno.

Míša je spíš chaotická hostitelka a hlavnímu chodu chybí „prostě ten Chačaturjan, říz, ten šavlovej tanec“. Bude se místo zábavy čarovat? „Podle mě k žádné zábavě nedošlo,“ myslí si Dáda.

Bílý sex nakonec proběhne, ale nebude vychlazený, což bude v tomto případě chyba… Jak to nakonec soupeřky Michaele spočítají? Která z VIP kuchařek pojede na zájezd? Nepojedou náhodou všechny? Uvidíte…

Video se připravuje ...