Po 11 letech konečně uviděla na váze jenom dvě čísla! Největší motivací byly děti

Po roce si splnila sen v podobě dvouciferného čísla na váze.
Foto: Instagram.com
3. listopadu  2018 
 06:00

Alexandria si uvědomuje, že ačkoli rozhodnutí zhubnout bylo jedno z nejtěžších, zároveň ho považuje za to nejlepší, které v životě učinila. Dnes na sobě každým dnem pracuje a nepřestává bojovat. Stále jsou dny, které jsou pro ni náročné, ale vědomí, že si zdravým životním stylem prodlužuje život, stojí za všechen pot a dřinu. V roli mámy cítí obrovskou zodpovědnost se o sebe starat – více než kdy dřív!

"Konečně si mohu se svými dětmi hrát bez toho, že bych po pár minutách padla vyčerpáním," říká Alexandria. Obezita ji nejen omezovala v pohybu, ale zejména ji ohrožovala na zdraví. Právě myšlenka na to, že by mohla zemřít v příliš mladém věku a nevidět své děti vyrůstat, ji přiměla ke změně. 

S váhou přes sto padesát kilogramů se rozhodla pro nový život. Její cíl spočíval ve dvouciferném čísle, které nespatřila na váze celých jedenáct let! Z konfekční velikosti třicet se jí po dvou letech podařilo dostat se na neuvěřitelných osmnáct.

Na váze Alexandria zhubla za dva a půl roku o osmdesát kilogramů, ale svůj velký cíl si splnila už po prvním roce. Celá proměna se ale neobešla bez několika pádů a překážek. "Několikrát jsem dietu porušila, ale nikdy jsem svou proměnu nevzdala," vzpomíná Alexandria, jak hubla v průměru o třicet kilogramů ročně.

"Pamatuji si, jak se mi při sezení zarývaly kalhoty do kůže a špatně se mi dýchalo," říká Alexandria, která byla omezena v běžném pohybu a o sportech, kterým se dnes věnuje, mohla jen snít. Vedle běhání a posilování si nově zamilovala také horolezectví. Přestala se mnoha věcí bát, a naopak přijímá nové výzvy!

Dnes už jejím cílem není hubnutí, ale nabírání svalové hmoty. Svou váhu se tak snaží udržovat a soustředit se na kvalitu svých tréninků. Alexandria propadla silovému cvičení v posilovně, a zatímco před lety do ní vstoupila zahanbená, dnes tam chodí s nadšením. "Každý někde začíná. Důležité je to nevzdat," radí Alexandria.

A jakou dietu Alex dodržovala? Svou váhu zredukovala pomocí keto diety, neboli nízkosacharidového stravování. Jak ale sama říká, tahle dieta není pro každého. "Směju se, když slyším, že keto dieta není udržitelná, či dokonce je zdraví nebezpečná. Mně zachránila život," tvrdí Alex, ale uznává, že keto dieta není pro každého.

Jakou dietu dodržovat, to si radit netroufá, ale určitě by všem doporučila, aby se svou proměnou nečekali ani den navíc. "Budete vděční, že jste to udělali. Musíte ale počítat s tím, že budou i špatné dny. Ty k tomu bohužel patří. Důležité je, abyste se drželi svých cílů a nevzdali to," říká Alex, která se snaží denně motivovat své fanoušky na Instagramu.

Autor: Veronika Duží

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji