Zhubla 50 kilogramů a vzkazuje: Nečekejte na pondělí, začněte teď!

Za tři roky zhubla Gracie padesát kilogramů
Foto: Instagram.com
15. září  2018 
 06:00

Před třemi lety Gracie vážila téměř sto deset kilogramů. Díky rozhodnutí zhubnout se dnes pyšní téměř poloviční váhou. Čemu za to vděčí? Proměnu odstartovala obyčejnou chůzí a v jídle se odmítla striktně omezovat. Zdravým přístupem denně motivuje přes půl milionu lidí!

"Začala jsem jenom chodit, a to pomalým tempem, ale zato do kopce," prozradila Gracie. Svou fitness proměnu tak zahájila pomocí malých změn. Při její nadváze bylo zpočátku příliš náročné běhat a i rychlá chůze jí příliš zatěžovala klouby. Postupně se ale k joggingu (tj. rychlá chůze) propracovala. 

Největší změny udělala Gracie v jídle. V době nadváhy byl její stravovací režim opravdu nezdravý. Preferovala tučná vysokokalorická jídla a potraviny plné cukru. Při hubnutí se ale nerozhodla pro žádnou striktní dietu!

"V jídle jsem se začala hlídat, ale příliš jsem se neomezovala, protože jsem věděla, že bych dietu brzy porušila," říká Gracie. Začala tak hledat způsoby, jak si přetvořit její oblíbená jídla na zdravá. Vaření ji začalo opravdu bavit!

Za uplynulé tři roky se její přístup k jídlu dost změnil. Dnes bez problému odmítne kalorická jídla v podobě fast foodů nebo polotovarů. Připravuje si jídla sama doma a do rychlých občerstvení už nechodí, protože zjistila, že čím zdravěji se stravuje, o to lépe se cítí.

Mezi její nejoblíbenější pokrmy patří salát s grilovaným kuřecím masem a balsamiko zálivkou, bílá ryba s hnědou rýží a zeleninou, a ráno snídá nejčastěji vejce na nejrůznější způsoby. Pevnou stravu doplňuje proteinovými nápoji, aby během dne přijala dostatek bílkovin.

Kromě zdravé stravy si Gracie oblíbila i cvičení. Zatímco zpočátku zařazovala pouze chůzi, dnes už její kroky vedou do posilovny, kde se nebojí zvedat těžší váhy. "Díky posilování se cítím sebevědomá a silná. Dodává mi energii. Miluji ten pocit," tvrdí Gracie.

Hubnutí stojí čas a úsilí. Proto Gracie radí ostatním, aby byli trpěliví a během celého procesu zůstali pozitivní. "Nečekejte na pondělí. Nikdy nebude lepší čas začít než právě teď," motivuje ostatní Gracie, kterou na Instagramu sleduje přes půl milionu fanoušků.

Autor: Veronika Duží

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji