Matka tří dětí zhubla 12 kilo! Čím nahradila noční přejídání?

Maggie se po třetím těhotenství rozhodla zhubnout
Foto: Instagram
8. září  2018 
 06:00

Čtyři měsíce po tom, co porodila třetí dítě, se Maggie Fierro přestala ve svém těle cítit dobře. Celý svůj život byla zvyklá sportovat, ale po těhotenství se její váha zastavila na pětasedmdesáti kilogramech, se kterými nebyla spokojená. "Abych byla upřímná, nebylo pro mě snadné se dívat do zrcadla a udělat si tzv. fotografii "před". Ale věděla jsem, že takhle se vidím naposledy," vzpomíná na začátek hubnutí Maggie.

A opravdu se tak stalo! Maggie od základů změnila své stravovací návyky a začala zase pravidelně cvičit. Zakoupila si fitness program, který ji zpočátku motivoval cvičit minimálně čtyřikrát do týdne.

Tréninky byly velice intenzivní, ale zaměřovaly se spíše na posilování. Aby Maggie tréninky vyvážila, začala cvičit i vlastní vysokointenzivní cvičení a pohyb doplňovala  kardio aktivitou.

Kromě zařazení pohybu změnila Maggie také stravování. "Největší změna pro mě nastala, když jsem vyřadila noční svačinky a přejídání," tvrdí Maggie. Místo toho se rozhodla noční výlety do lednice nahradit cvičením, které jí pomáhalo v boji se stresem.

I přesto, že je Maggie máma tří dětí, dokázala si vytvořit fitness rutinu. Dnes se soustředí zejména na růst svalové hmoty. Cvičí proto s těžkými váhami v posilovně a do toho každé ráno zařazuje krátké vysokointenzivní cvičení pro spalování tuků.

Dnes cvičí nejčastěji šestkrát týdně. Ráno po probuzení si jde ven zasprintovat a poté se v průběhu dne vydá do posilovny. Třikrát až čtyřikrát denně zařazuje také noční krátký trénink v podobě skákání přes švihadlo. Odpočinkový den má zpravidla v neděli.

Dietu Maggie založila z velké části na rostlinné stravě a začala se vyhýbat zpracovaným potravinám. "Snažím se jíst zdravě, ale to neznamená, že si čas od času něco nezdravého nedopřeji. Držím se ve stravování rovnováhy," říká Maggie. Pokud tedy dostane chuť na pizzu, s chutí si ji dopřeje.

Pomocí zdravé stravy a pravidelného cvičení se Maggie podařilo zhubnout dvanáct kilogramů. I když zatím není na své cílové váze, je se svou proměnou spokojená a čísla už tolik neřeší.

"Když jsem s hubnutím začínala, nastavila jsem si jako cílovou váhu čtyřiapadesát kilogramů. Myslela jsem si, že při této váze budu vypadat nejlépe. Abych toho čísla ale dosáhla, nasadila jsem příliš striktní dietu," uznává Maggie, která kvůli přísné dietě přišla i o část svalové hmoty.

Dnes žije mnohem zdravěji a s celkovou proměnou je mnohem trpělivější. Ostatním radí, aby se drželi pěti pilířů, kterými jsou disciplína, trpělivost, obětování, rovnováha a laskavost k sobě samotnému.

Autor: Veronika Duží

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji