Stále chodí do fast foodů! Jak tedy dokázala za půl roku zhubnout o 25 kilo?

Elyse vsadila na ketogenní dietu a zhubla pětadvacet kilogramů!
Foto: Instagram
25. srpna  2018 
 06:00

Pro Elyse bylo smyslem hubnutí něco mnohem více než jen vypadat dobře v plavkách. "Chtěla jsem mít výsledky cholesterolu v normě, zbavit se cukrovky a oblékat se každé ráno bez pláče," říká mladá žena, které se podařilo během šesti měsíců zredukovat svou váhu o pětadvacet kilogramů. Co stojí za tak velkým úbytkem?

"Zhubla jsem pomocí ketogenní diety," vzpomíná Elyse. Existuje mnoho druhů keto stravování. Elyse šla tou nejpřirozenější cestou a vsadila na nezpracované čerstvé potraviny. Jedla tak spoustu libového masa a zeleniny, ale také zdravých tuků v podobě avokáda, kokosu, oříšků, semínek a v menší míře i mléčných výrobků.

"Mnozí lidé mají za to, že keto dieta vás omezuje," říká Elyse. Ona sama je ale názorným příkladem toho, že i při dietě si můžete zajít třeba i do fast foodu. Mezi její nejoblíbenější jídla patří kuřecí křidýlka, maso z hamburgeru, steak a chipotle (tj. pokrm s mletým masem, fazolemi, rýží a rajčatovou salsou).

Když Elyse začínala s dietou, musela snížit příjem kalorií a změnit načasování jídel. Příjem nastavila na dvanáct až patnáct set kalorií. "Vždy mám dost energie. Čerpám ji čistě z toho, že se stravuji keto," tvrdí Elyse. Keto dieta uvede tělo do ketózy, a tělo pak čerpá energii z tukových zásob.

Místo aby Elyse jedla pětkrát denně, jak je běžné, konzumuje pouze dvě velká jídla denně. "Své první jídlo zařazuji až v pravé poledne a druhé o pět hodin později," vysvětluje Elyse. Ráno nepije nic – až na vodu s citronem. Dvě jídla za den jí uspokojí hlad i chutě.

Ačkoli se může zdát Elysin přístup ke stravování dost radikální, jí samotné vyhovuje a trvá na tom, že není pro tělo nijak škodlivý. "Tělo je úžasné a na vyřazení snídaně z jídelníčku si velice rychle zvykne," tvrdí Elyse. Je prokázáno, že dostatečná pauza na trávení má pozitivní vliv na hubnutí.

Způsob stravování však nebyl jedinou změnou, kterou Elyse podstoupila. Začala pětkrát týdně cvičit. Buď posiluje, nebo navštěvuje kruhové intenzivní tréninky. "Na každém stanovišti děláme jiný cvik s váhami a před každou změnou stanoviště následuje třicetivteřinové intenzivní kardio," popisuje lekci nadšeně Elyse.

I přes velký výdej Elyse nepociťuje únavu ani vyčerpání. Dokonce i ve volných dnech chodí na procházky, a to buď po okolí, nebo do odlehlých kopců. "Je skvělé být zdravá, ať už jde o možnost jít se projít do hor nebo si jen pohrát s dětmi na hřišti," říká Elyse.

Tou nejtěžší výzvou ale pro ni bylo překonat záchvatovité přejídání. Ačkoli se s poruchou příjmu stravy ještě stále občas potýká, v porovnání s obdobím před rokem se cítí šťastná a spokojená. Píle a odhodlání se vyplácí a díky krásným výsledkům roste i její sebevědomí.

Autor: Veronika Duží

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji