Lashara zkombinovala dva stravovací směry a shodila přes dvacet kilogramů. Jak toho dosáhla?

Zkombinovala keto dietu s přerušovaným půstem a zhubla přes dvacet kilo!
Foto: Instagram
21. července  2018 
 06:00

Všechno to začalo, když Lashara van Heerden spatřila svou fotografii z letních prázdnin. Ta osoba na fotografii nebyla šťastná, a tak nastal čas s tím něco udělat. Lashara začala hledat, která dieta je nejefektivnější, ale zároveň zdravá.

Dieta založená na nižším příjmu sacharidů a vysokém příjmu tuků byla před lety v Jižní Africe, odkud Lashara pochází, velice populární. Vsadila na ni i Lashara a koupila si knihu, která paleo dietu podrobně popisovala.

Paleo strava jí pomohla zhubnout o osmnáct kilogramů. Váha se ale po čase zastavila, a tak bylo na čase ve stravování něco změnit. "Začala jsem více do hloubky zkoumat keto dietu," říká Lashara.

"Keto dieta, která zahrnuje úplné vyřazení sacharidů, pro mě nebyla po paleu nijak radikální změnou," tvrdí Lashara. Během šesti měsíců dosáhla Lashara své životní formy a byla konečně se sebou spokojená!

Nízkosacharidová dieta je mezi odborníky velice kontroverzní téma, ale jak se ukázalo, funguje u mnoha žen i mužů. Keto dieta je podle Lashary vhodná především pro ty, kteří v dietě potřebují disciplínu a neupřednostňují ve stravování sacharidy.

"Já jsem navíc zkombinovala keto dietu a přerušovaný půst, který přináší mnoho výhod," popisuje Lashara. Tento způsob stravování nemusí vyhovovat každému, ale Lashara ráda zkouší nové věci a zároveň způsoby, jak staré zvyky obměňovat.

Vedle diety se Lashara pustila i do cvičení. Vybrala si intenzivní několikatýdenní program, podle kterého začala cvičit doma, a pak se přesunula do posilovny. "Cvičení mi pomohlo hubnout rychleji, ale co mě nejvíce popohánělo kupředu, byly rostoucí síla a kondice," vzpomíná Lashara.

Vedle kondičního cvičení se pustila i do lezení po skalách, které je velice náročné a které ji zároveň neskutečně baví. Celkově se snaží zkoušet neustále něco nového. Pravidelně chodí na jógu a v minulém roce uběhla i londýnský maraton.

"Na fitness miluji, že se mám neustále kam posouvat," tvrdí Lashara, která ještě před čtyřmi lety neudělala klik – a dnes se živí jako osobní fitness trenér. Jak ale sama říká, nic nebylo zadarmo. 

Nejtěžší boj byl ten mentální. Bylo pro ni těžké si říct, že stojí za tu tvrdou dřinu a zaslouží si být šťastná. Vzdala se pití alkoholu, kouření a nočních párty, ty vyměnila za pohyb.

"Když jsem s dietou začínala, myslela jsem si, že to bude pouze krátkodobá změna. Nenapadlo by mě, že si najdu nový životní styl, který mě bude bavit," říká s nadšením Lashara a ostatním radí, aby byli trpěliví a šli si za svými cíli. 

Autor: Veronika Duží

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji