Zhubla o patnáct kilo za 3 měsíce! Jak to dokázala?

Patnáct kilogramů shodila už během prvních dvanácti týdnů.
Foto: Instagram
14. července  2018 
 06:00

Přibírat můžete z mnoha důvodů. U Sophie Austin se potvrdilo toto pořekadlo: „Láska prochází žaludkem.“ V novém vztahu byla natolik šťastná, že se to odrazilo i na její váze. Ta po dvou letech ukázala o dvacet kilogramů více. Sophie už v té době cvičila, ale bez výsledků!

Jelikož cvičení tehdy příliš nerozuměla, nechala si radit od přítele a kopírovala nejen jeho tréninky, ale i jídelní plán. „Na začátku loňského roku jsem si řekla, že už stačilo, a převzala jsem sama kontrolu nad svým režimem,“ vzpomíná Sophie.

V minulosti cvičila podle konkrétního fitness programu, se kterým dosáhla krásných výsledků, a tak se pro něj rozhodla i tentokrát. „Cvičila jsem podle dvanáctitýdenního fitness plánu a zhubla jsem o většinu nadbytečného tuku. Na začátku jsem vážila dvaasedmdesát kilogramů a na konci programu váha klesla o patnáct kilo,“ říká Sophie.

Slepé kopírování silových tréninků a jídelníčku jejího přítele bylo pro Sophii velkou chybou. Se změnou ve cvičení se tak rozhodla změnit i své stravování a zvolila proteinovou (nízkosacharidovou) dietu. Velkou pozornost věnovala také pitnému režimu.

Jelikož hubnutí šlo rychle, dalším cílem bylo nabírání svalové hmoty. To se odrazilo i na jejím jídelníčku. „Navýšila jsem sacharidy v každém jídle a začala si nový životní styl užívat. Jedla jsem okolo šesti vyvážených jídel denně,“ popisuje Sophie.

 Tady je typický denní jídelníček Sophie:

Snídaně: ovesná kaše s borůvkami

V 11 hodin: kuřecí maso s rýží a zeleninou

Předtréninkové jídlo v poledne: proteinový nápoj s jablkem a lžící arašídového másla

Potréninkové jídlo v 15 hodin: steak s batáty a zeleninou

Večeře: pečený losos s rajčátky a špenátem nebo kuřecí salát

Při večeři se Sophie snažila vyhýbat se sacharidům.

Noční svačinka: kokosový nebo řecký jogurt se skořicí a nízkokalorický čokoládový nápoj

Tréninky si už dnes Sophie rozděluje podle svalových skupin. „V pondělí trénuji nohy, v úterý záda, ve středu opět nohy, ve čtvrtek paže a ramena a v pátek hrudník a hýždě,“ popisuje svůj tréninkový plán Sophie a dodává, že ráda přidává pár cviků na hýždě do každého tréninku. 

Tomu, kdo začíná se zdravým životním stylem, by poradila: „Výsledků nedosáhnete přes noc. Buďte odhodlaní a trpěliví. Pokud vytrváte a budete v sebe věřit, výsledky se dostaví!“

Autor: Veronika Duží

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji