Jedla sedm jídel denně včetně sušenek a zhubla skoro o dvacet kilo!

Sophy si pomocí silového tréninku vybudovala úzký pas a pevná stehna a zadeček.
Foto: Instagram
7. července  2018 
 06:00

Na Instagramu se dnes Sophy chlubí krásnými křivkami a zdravým tělem. Ne vždy tomu ale tak bylo. Před dvěma lety bojovala s nadměrnou únavou a v šortkách se jí třela stehna o sebe. Rozhodla se proto vytvarovat si tělo k obrazu svému, a to pomocí počítání makroživin a silového tréninku.

Vedle odhodlání k hubnutí se Sophy rozhodla i nabrat svaly. "Kila navíc mě opravdu trápila, ale styděla jsem se i za to, jak jsem byla slabá. Měla jsem nulový svalový základ," komentuje nešťastné období Sophy. "Jako první jsem ale musela změnit své myšlení," dodává.

Za nejdůležitější považuje to, jak člověk na věci a situace pohlíží. Sophy se musela zbavit negativního přístupu. Sebevědomí, motivace a fyzické změny se pak už dostavily skoro samy.

Osmnáct kilogramů shodila už během prvního roku. Ale její proměna nebyla o klesajícím čísle na váze. "Přibrala jsem taky devět kilo svalové hmoty," říká pyšně Sophy. Vše to začalo změnou ve stravování.

Sophy hledala ten správný výživový směr, který by jí vyhovoval. Bohužel ale trpí hormonálním onemocněním, které jí celý proces hledání znesnadňovalo. "Nakonec jsem si začala počítat kalorie a hlavně jsem si hlídala příjem makroživin," vysvětluje Sophy.

Počítání makroživin ji v ničem neomezovalo a na její tělo opravdu fungovalo, brzy začala pozorovat změny. Tuk se začal redukovat, pas definovat a partie jako hýždě a stehna se jí začaly viditelně tvarovat. 

Musela hlavně tělo poctivě zásobovat živinami, aby dosáhla svých cílů. "Jedla jsem šest až sedm jídel denně. Každý chod měl přibližně hodnotu tří set kalorií," popisuje Sophy. Denně tak její příjem činil 1800 až 2100 kalorií.

Jídla se skládala hlavně z bílé rýže, zdrojů bílkovin a zeleniny s vysokým obsahem vlákniny – jako jsou brokolice a chřest. Proteiny čerpala z masa kuřecího, krůtího, hovězího a z lososa. Díky vyvážené plnohodnotné stravě nikdy nehladověla a jednou za čas se nebála zařadit si do jídelníčku i nějakou tu sušenku.

Zpočátku se zaměřovala na silový trénink, který zahrnoval dřepy, mrtvý tah a tlaky s osou vleže (tzv. bench press). Kardio zařazovala pouze dvakrát týdně, a to o délce třiceti minut. Jakmile si tělo po třech až čtyřech měsících na režim zvyklo, začala se v trénincích soustředit na každou svalovou partii zvlášť. 

"Soustředila jsem se na své problematické partie, kterými byly boky, zadek a pas, který jsem chtěla co nejužší," říká Sophy. Jelikož bylo jejím cílem postavu hlavně vytvarovat, preferovala silový trénink před kardio aktivitami.

"Tělo si můžete pomocí cvičení vytvarovat tak, jak sami chcete, ale nezapomínejte, že to chce čas," dodává Sophy.

Autor: Veronika Duží

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji