Viděla se v kostýmu Batgirl a raději zhubla o 70 kilo! Jak to dokázala?

Casey Gemmell zhubla o sedmdesát kilo.
Foto: Instagram
20. května  2018 
 06:00

"Na světě je tolik lidí, kteří bojují s váhou jako já. Chci, aby věděli, že je tady naděje." Tak zní slova Casey Gemmell, která se po zhlédnutí své fotografie z oslavy rozhodla pro změnu a zhubla o sedmdesát kilo.

Před čtyřmi lety plánovala Casey Gemmell tematickou narozeninovou párty pro svého ročního syna. Součástí plánu bylo nasoukat se do kostýmu Batgirl, a tak si objednala největší dostupnou velikost. Kostým jí byl sice těsný, ale rozhodla se si ho přesto vzít. Tedy vrchní část, spodní musela nahradit legínami, ani do 5XL se nevešla.

Párty měla úspěch a během pár dní se na Facebooku objevily fotky z oslavy. Při pohledu na svou postavu se Gemmell rozhodla pro radikální změnu. "Nevěřila jsem, že to jsem já. Sváděla jsem to na špatný úhel. Ale ono najednou nebylo možné ten dobrý úhel najít," dodává zkroušeně sedmatřicetiletá máma z Austrálie.

Fotky z oslavy se po internetu šířily poměrně rychle a Gemmell se rozhodla sebelítost vyměnit za dřinu a pot. Se svými sto šedesáti kily byla sotva schopna svému synovi vyměnit plenu. Nadměrné břicho jí znesnadňovalo pohyb.

Během čtyř let dokázala Gemmell zredukovat svou váhu o sedmdesát kilo. Její kvalita života se začala pomalu zlepšovat a pro ještě viditelnější výsledky se vrhla na každodenní cvičení.

"Stáhla jsem si aplikaci na běhání, která slibovala, že z gaučového povaleče udělá za osm týdnů běžce," komentuje své začátky Gemmell. Aplikace ji pravidelně upomínala o potřebě aktivity, a než se nadála, uběhla svých prvních pět kilometrů bez zastavení.

Protože si uvědomovala, že hubnutí není jen o cvičení, ale především o jídle, vyřadila z jídelníčku sýry, těstoviny, pečivo a kalorické nápoje. Vyhýbala se pouze konkrétním potravinám, o kterých věděla, že do diety nepatří. "Ve svých třiatřiceti jsem měla hodně zlozvyků, které nebylo úplně lehké zlomit," říká Gemmell.

Díky pevné vůli se její konfekční velikost zmenšovala a už nepotřebovala pomoc ani při vystupování z auta. Největší boj ale sehrávala s psychikou, protože při pohledu na sebe stále viděla tu holku, kterou bývala. Naštěstí měla velkou oporu v manželovi, který s ní každý den chodil běhat.

Dnes má Gemmell po tak velké redukci velké množství přebytečné kůže na těle, a tak šetří peníze na plastickou operaci, která by ji kůže zbavila. Mezitím se snaží motivovat ostatní s nadváhou, kteří také touží po změně.

Autor: Veronika Duží

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji