Cítila se tlustá na hraní si s dcerou. Za rok kvůli ní zhubla skoro o 50 kilo!

Cítila se příliš tlustá na hraní se svou dcerou. Za rok zhubla skoro o 50 kilogramů!
Foto: instagram.com/ceceven
15. dubna  2018 
 06:00

Na cestu za novým tělem se Christine Carlos vydala v okamžiku, kdy zjistila, že nezvládá ani naprosto běžné činnosti. Vážila přes sto kilo a své malé dceři nestačila, když se třeba venku rozběhla. To byl jeden z důvodů, proč se rozhodla pro radikální změnu. 

Jakákoliv pohybová aktivita stála Christine hodně úsilí a při hraní se svou dcerou se vždy zadýchala. Hlavně kvůli ní se rozhodla se sebou začít něco dělat. "Chtěla jsem být v dobré kondici pro mé rostoucí dítě. Nezměnila jsem se jen kvůli sobě, ale hlavně kvůli ní," vypráví Christine. 

Do hubnutí se ale pustila pomalu. Nejprve začala dělat menší změny, a to hlavně ve svém jídelníčku. Smažené a tučné pokrmy vyměnila za ty zdravé a nezapomínala jíst hodně zeleniny. Pokud ale měla opravdu chuť na něco nezdravého, jednou za čas si takové jídlo dopřála. Začala se také více hýbat. Ze začátku chodila šestkrát týdně na běžecký pás, a to alespoň na pětačtyřicet minut. 

Její tělo si začalo pomalu na pohyb zvykat, a tak Christine zařadila také silové cvičení a váha začala klesat dolů. Za jeden rok tak dokázala zhubnout skoro o padesát kilogramů. Po tomto úspěchu se rozhodla splnit si další sen, a to přihlásit se do soutěže Bikini Fitness. "Měla jsem pocit, že by bylo skvělé nastavit si další cíl a posunout se zase o kus dál," vypráví žena. 

Za pomoci trenéra, který jí pomáhal s tréninkem a také jí nastavil správný jídelníček, se na soutěž pomalu připravovala. Do svého tréninkového plánu zařadila také vzpírání, které ještě zrychlilo úbytek váhy. Soutěže se nakonec zúčastnila dvakrát. 

V současné době si od soutěžení Christine dala chvilku pauzu, ale stále se věnuje cvičení a zdravému životnímu stylu. Pro ostatní, kteří chtějí změnit své tělo stejně jako ona, má jeden vzkaz: "Věnujte se tomu alespoň trochu každý den. Nemyslete na to, jak budete vypadat za nějakou dobu, ale soustřeďte se na to, jak se cítíte v daný okamžik. A hlavně k sobě buďte laskaví," dodává žena.

Autor: Aneta Pařízková

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji