Kvůli tloušťce z pití coca-coly nevycházela z domu. Dnes byste ji nepoznali!

Claudia Cattaniová
Foto: instagram.com/@claudia.cattani
18. února  2018 
 06:00

Ženě se podařilo překonat  celoživotní závislost na coca-cole. Každý den totiž byla schopná vypít přes dva litry této slazené limonády. Když ale její váha kvůli tomuto zlozvyku přesáhla meze, rozhodla se s tím skoncovat. Jak vypadá nyní?

Třiadvacetiletá matka tří dětí Claudia Cattani žila hodně nezdravě. Ani rodiče ji v dětství nevedli ke zdravé stravě či ke sportu. „Jsem z rodiny, která neměla velký rozpočet a o jídlo se příliš nezajímala. Od dětství mě rodiče krmili špatně, dostávala jsem hodně sladkostí a pila jsem jen limonády. Postupem času jsem se stala závislou hlavně na cole,“ přiznává Brazilka Claudia Cattani.

Když se její váha kvůli nezdravému stravování vyšplhala skoro na 130 kilogramů, rozhodla se něco s tím udělat. Největší překážkou se pro ni staly každodenní úkony. „Nemohla jsem se sehnout a zavázat si tkaničky. Už jsem ani nemohla najít oblečení s mojí velikostí. Měla jsem deprese a nevycházela jsem z domu. Několikrát se mi totiž stalo, že mě na ulici kvůli váze uráželi,“ svěřila se Claudia.

Nejsilnější motivací se nakonec stala její rodina. „Nejtěžší pro mě bylo vidět to rozrušení v očích mého manžela a dětí. Nechtěla jsem, aby se o mě báli nebo mě litovali. Chtěla jsem pro ně být inspirací a chtěla jsem, aby na mě byli pyšní,“ říká Claudia.

„Nechtěla jsem, aby se na mě vlastní děti dívaly jako na odstrašující příklad. Chtěla jsem, aby ve mně měly vzor, naději toho, že dokážou cokoliv, když budou chtít. Že lidská síla a odhodlání dokáže velké věci, když budou trpělivé a poctivé,“ vysvětluje Claudia.

To vše ji pomohlo sebrat odhodlání a se svým celoživotním zlozvykem bojovat. Přestala pít slazené nápoje a jíst nezdravá jídla a fast food. Přidala každodenní pohyb a posilování, a dokázala tak zhubnout přes 60 kilogramů. „Pochopila jsem, že bez velkého zápasu neexistují velká vítězství. Mým cílem se stala hlavně trpělivost a snaha nikdy se nevzdat. Teď na sebe můžu být skutečně pyšná.“

Autor: Rebeka Stoklasová

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji