Když měla jeden a půl metráku, vyděsila se. Jak dokázala zhubnout?

Jessica dokázala zhubnout o osmdesát kilogramů.
Foto: instagram.com/getfitwjessica
14. ledna  2018 
 06:00

Život Jessiky Beniquez se převážně odehrával v posteli, se seriály a kupou nezdravého jídla. Zašlo to až tak daleko, že dívka vážila skoro sto padesát kilogramů. Zdravotní problémy ji donutily zamyslet se a uvědomit si, že takhle to dál nejde, a proto se rozhodla udělat změnu.

Sedavý životní styl člověka dožene. Své o tom ví Jessica, která to nechala zajít příliš daleko. Nezdravá jídla a nulový pohyb se bohužel podepsaly na jejím zdraví. "Věděla jsem, že potřebuji zhubnout, protože jsem měla vysoký krevní tlak. Trvalo mi více než rok uvědomit si, jak moc je to nebezpečné a že bych s tím měla začít něco dělat," říká Jessica.

Se svou proměnou začala v únoru roku 2016. Zpočátku to nepřeháněla. Celý měsíc chodila na delší procházky a postupně kilometry přidávala. Později začala navštěvovat posilovnu, která pro ni ale byla velkým strašákem. "Procházíte se tělocvičnou a vidíte spoustu vysportovaných lidí. To všechno mě děsilo," vypráví Jessica. Raději proto začala cvičit podle videí, která našla na internetu, a až později si najala trenéra.

Vedle pravidelného cvičení musela udělat velkou změnu ve svém jídelníčku. Zatímco dříve se její pokrmy skládaly z kuřecích nugetek, hranolků a různých druhů tučných těstovin, dnes její jídelníček tvoří zdravé a kvalitní potraviny. Ze začátku se spoléhala na menší porce a různé koktejly a postupem času začala přidávat maso, zeleninu, hummus, jogurty a různé zdravé saláty.

Dnes ji na jejím instagramovém účtu obdivuje více než dvě stě tisíc lidí. A je potřeba uznat, že si Jessica obdiv opravdu zaslouží. Denně dostává milé zprávy, které jí dodávají motivaci, a zároveň se prostřednictvím svého účtu snaží ostatním ukázat, že každý může dosáhnout změny. Stačí jen opravdu chtít.

 

Autor: Radka Zajíčková

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji