Zhubla o 80 kilogramů a teď kvůli tomu musí na operaci. Proč?

Zhubla 80 kilogramů, ale její tělo stále není dokonalé
Foto: instagram.com
26. listopadu  2017 
 06:00

Jessica Weber se svou nadváhou bojovala už od dětství. Její jídelníček se převážně skládal ze sacharidů a škrobů a kvůli tomu se její váha vyšplhala na 180 kilogramů. Teprve třiadvacetiletá dívka si řekla, že je na čase s nadváhou skoncovat. Podařilo se jí sice zhubnout o osmdesát kilogramů, ale tak velký úbytek váhy s sebou nesl také následky. 

Kvůli její obezitě si Jessiku dobíralo mnoho lidí. Mladá dívka nesla posměšky špatně a uzavírala se do sebe. "Lidé si mě dobírali a to mi nedělalo dobře," vypraví Jessica. Útěchou pro ni bylo pouze jídlo. Dokázala v noci sníst dvě večeře a teprve tehdy, když se ručička na její váze zastavila na čísle sto osmdesát, řekla si, že je nejvyšší čas něco změnit. 

V lednu 2016 podstoupila Jessica operaci žaludku. To byl ale jen začátek. Byla si vědoma, že musí změnit své stravovací návyky a zařadit do svého programu trochu pohybu. Proto ze svého jídelníčku vyřadila veškeré tučné a nezdravé potraviny a ochucené nápoje nahradila obyčejnou vodou. Dnes na sebe může být pyšná, protože díky zdravému stravování dokázala zhubnout o osmdesát kilogramů. 

Přestože ušla velký kus cesty a dokázala zhubnout o téměř polovinu své váhy, její boj o krásné tělo stále není u konce. Čeká ji ještě odstranění přebytečné kůže. Jessica se ale učí mít své tělo ráda, přestože povislá kůže nevypadá zrovna hezky. "Tohle je realita! Tohle je můj život! Když zhubnete o osmdesát kilogramů, kůže se jen tak sama neztratí," uvedla k fotografiím na svém instagramovém profilu. 

Autor: Aneta Pařízková

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji