Kvůli kruté poznámce shodila sto kilo a stala se vítězkou roku!

Tracey Topping
Foto: Proprofimedia.cz
21. května  2017 
 06:00

Žena vyhrála v britské hubnoucí soutěži přes devadesát tisíc korun. A to zaslouženě! Podařilo se jí zhubnout skoro 114 kilogramů! Dnes už sama vede hubnoucí skupinu a užívá si vnoučat. Co ji k tomu všemu vedlo?

Sedmačtyřicetiletá Tracey Topping z Velké Británie vážila skoro sto devadesát kilogramů a její obezita s sebou přinášela i zdravotní problémy. Kvůli bolestem nohou mohla jen těžce chodit a špatně se jí dýchalo. „Nikdy jsem nebyla příliš aktivní, protože jsem byla moc velká,” říká Tracey. Kvůli nadváze nemohla projít dveřmi
a skoro se nevešla do vany.

Tracey neměla v mládí problémy s nadváhou. „Když jsem byla mladá, mohla jsem sníst cokoliv, nikdy jsem nepřibrala. Všechno se ale změnilo po narození mé nejstarší dcery.” Tracey má čtyři děti a dnes si užívá vnoučat. „Po dětech jsem vážila až 190 kilo. Nevešla jsem se ani do vany! Nemohla jsem pracovat a připadala si neschopná.” 

Krutá poznámka

Nejhorší zážitek, který si Tracey vybavuje, se ale současně stal i její novou motivací. Na třídních schůzkách si jeden z tatínků hlasitě odsunul židli, když si před něj sedla, a stěžoval si, že přes ni není vidět. „Ten pocit ve mně zůstal, a když jsme se vrátili domů, řekla jsem manželovi, že se přihlásím do soutěže.”

Video se připravuje ...
Tracey Topping • VIDEO: youtube.com/Slimming World

„Přestože jsem věděla, že nemám co ztratit, byla jsem ze soutěže nervózní. Bála jsem se, že jsem příliš těžká, aby mě postavili na váhu, a že mě nebudou moci zvážit,” svěřuje se Tracey. „Teď ale všechny uklidňuji, protože vím, že v soutěži jsou milí lidé, jsou hodní, podporující a rozhodně nikoho neodsuzují za to, jak vypadá.”

Tracey během diety zhubla 114 kilogramů. „Všichni v rodině i v soutěži byli moje obrovská podpora. Našla jsem si spousty nových přátel,” říká Tracey, která dnes sama vede hubnoucí skupinu. „Můj sen je udržet si postavu a být nablízku rodině. Vím, že to zvládnu, protože váhu už nikdy zpátky nenaberu,” říká rozhodně. „Mám pocit, že když jsem to dokázala já, může to dokázat každý.”

Autor: Rebeka Stoklasová

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji