Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla o 30 kilogramů! Jak?

Katarina Makkaiova
Foto: profimedia.cz
30. dubna  2017 
 06:00

Katarině se podařilo shodit jejích nadbytečných třicet kilogramů. Díky změně jídelníčku a cvičení se neproměnila jen její postava, ale i způsob, jakým se k ní chovali ostatní lidé. Především se ale nyní chová Katarina lépe sama k sobě.

Katarina nebyla nikdy spokojená s postavou, jakou měla. Protože nebyla nikdy během svého dospívání vedena ke zdravému způsobu stravování, naučila se jíst velmi nezdravě. “Vždycky jsem byla velká. Obvykle jsem jedla jen nezdravé věci, hodně tučného, sladkého a žádný protein. Neuměla jsem jíst zdravé tuky ani bílkoviny.”

Sebelítost nic nezmění

Katarina měla se svým vzhledem velké problémy. Časté změny nálad, které ji celý život provázely, měly velký dopad na její psychické rozpoložení. “Nenáviděla jsem sebe a svou postavu. Pamatuji si, že jsem plakávala kvůli tomu, že jsem se nemohla vejít do kalhot. Vždycky jsem si kupovala o číslo menší velikost, protože jsem si nechtěla přiznat, že bych skutečně větší potřebovala."

 

“Nikdy jsem si skutečně neuvědomovala jak moc kilo mám navíc. Díky tomu, že jsem vysoká, nebyla na mě nadváha vidět tolik, jako na jiných. Přesto jsem ale snila o hezčí postavě. Roky jsem si nepřála nic jiného než vypadat zdravě a fit. Nikdy jsem ale nebyla schopná se k tomu skutečně odhodlat.”

Změna je život

Když se ale Katarině blížily třicáté narozeniny, rozhodla se vše změnit. Sebrala veškerou svou sílu a učinila změnu, na kterou mnoho z nás nikdy sílu nenajde. Upravila si jídelníček a začala cvičit. V průběhu tří let se jí podařilo shodit neuvěřitelných 30 kilogramů. A kalhoty si nyní může kupovat o dvě velikosti menší než kdysi.

“To, že jsem shodila stará kila, nezměnilo jen to, jak vypadám, ale i to, jak se ke mně lidé chovají. Především to ale změnilo mou mentalitu a způsob uvažování. Jsem konečně spokojená s tím, jaká a kdo jsem.” 

Video se připravuje ...
Čtenářka Lucie: Být sama sebou, k tomu musíte dospět • VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ

Katarina začala budovat svou kariéru jako internetová trenérka. Její povolání a nový životní styl ji naplňují a dělají ji šťastnou. “Jsem šťastná a spokojená s tím, jak vypadám a co dělám. Když se podívám na své staré fotografie, nikdy bych se nechtěla vrátit do těla té dívky, jakou jsem byla kdysi.”

Autor: Rebeka Stoklasová

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji