Ve třiceti letech nikdy nezažila vážný vztah, tak se rozhodla zhubnout

Laura konečně zhubla a našla si přítele.
Foto: Profimedia.cz
14. ledna  2023 
 06:00

Lauře Jarvis táhlo na třicítku a za svůj život neměla žádnou vážnou známost. Vždy jen nějakého přítele na pár týdnů, ale nikdy to nevydrželo. Ne snad, že by byla tak náročná, to spíše naopak. Do nové životní etapy už ale jako svobodná vstoupit nechtěla. 

Třicáté narozeniny klepaly pomalu na dveře a Laura Jarvis už prostě nechtěla být nadále tou "tlustou, nezadanou". Na svoji váhu 114 kilogramů rozhodně nebyla pyšná, ale dostala se do začarovaného kruhu zvaného emoční přejídání, ze kterého se těžko hledá cesta ven.

Závislá na cibulových kroužcích

Laura předtím, než zhubla.
Autor: profimedia.cz

Zdravá strava jí nikdy příliš neříkala a do toho milovala smažené cibulové kroužky. Byla schopna sníst i čtyři pytlíky na posezení. Nikoho nepřekvapí, že se to negativně podepsalo na její postavě. Nedělalo jí to dobře, měla z toho deprese a do toho se trápila, že nemá žádného přítele. Ale bála se nějakého si najít, vždyť komu by se s více jak metrákem líbila, myslela si vždycky. A aby zahnala chmury, jedla. Chtěla to chvíli vyřešit antidepresivy, které jí ale lékař odmítl předepsat. 

Když jí začaly trápit zdravotní problémy, konkrétně bolesti břicha, lékař jí řekl, že jde o žaludeční kameny a že potřebuje operaci. Jenže aby mohla pod skalpel, musí zhubnout třicet kilogramů. 

Přihlásila se tedy do skupiny, která s hubnutím pomáhá, a musela okamžitě změnit své návyky. Bílé pečivo vyměnila za celozrnné, naučila se používat olivový olej a jíst zeleninu čerstvou, nikoliv v podobě cibulových kroužků. Doma pak začala cvičit podle videí. 

Třicet kilo bylo stále málo

Laura se zařekla, že ve třiceti už nebude sama.
Autor: Profimedia.cz
Laura byla po operaci, o třicet pět kilogramů lehčí, ale pořád ještě jí to nestačilo. Chtěla se dostat ještě dál, a tak pokračovala v hubnutí. Za osm měsíců od té doby, co se rozhodla změnit svou životasprávu, zhubla dohromady padesát kilogramů a sedm velikostí oblečení. Konečně byla se sebou spokojená, ale k úplnému štěstí jí ještě trocha chyběla. 

Nebyla ještě natolik sebejistá, aby šla někam do baru a sbalila kluka. Místo toho se ale zaregistovala na seznamce, kde na sebe protějšek nenechal dlouho čekat. Seznámila se tak s Matthewem a ihned věděla, že je to on, ten pan Pravý, na kterého celý život čeká. Začali spolu randit a v současné době jsou zamilovaní až po uši. 

O její minulosti samozřejmě ví, ale nemá strach, že by se to snad ještě někdy vrátilo. A i kdyby, nevadilo by mu to. Svoji přítelkyni totiž miluje, bez ohledu na to, jak vypadá. 

 

Video se připravuje ...
Cvičení pro lenochy: Toto posilování zvládnete vleže na gauči! • VIDEO: Adam Balažovič

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji