Smáli se jí, že vypadá jak útočící nosorožec. Dnes by ji nikdo nepoznal!

Foto: Profimedia
12. března  2017 
 06:00

Jednou takhle třiadvacetiletá Eva Warner dobíhala tramvaj, když vtom slyšela posměšky směřující na její postavu. Konkrétně to, že "vypadá jak útočící nosorožec". To bylo pro mladou ženu dostatečně silným impulzem pro to, aby začala hubnout. 

Stačí jedna poznámka, aby se člověku otevřely dlouho zavřené oči. Jako to bylo v případě Britky Evy Warner. Sama si byla vědoma, že její postava nebyla úplně ideální, ale nic s tím nedělala. Na svých 116 kilogramů se dostala poté, co nedokázala odolat chutím na asijská jídla, pizzu a další chuťovky z rychlého občerstvení, které dokonce člověku dovezou až domů...

Měla závislost na čínském jídle.
Autor: profimedia.cz

Večerní mlsná

Přitom její maminka vždy vařila zdravá jídla. Jenže Evě to nestačilo, a tak si večer objednávala ještě nášup. Její postupně nabývající nadváha jí samozřejmě působila problémy. V práci byla unavená, chtělo se jí spát a chodila domů vyčerpaná. Pracuje totiž jako učitelka v mateřské škole, kde neustále tahá malé děti a s těmi staršími si hraje, utíká za nimi a podobně. Což v určité fázi už nešlo. Prostě nebyla schopna to udýchat. 

Bylo to chvíli před jejími jedenadvacátými narozeninami. Šla na jednu narozeninovou oslavu a sháněla nějaký co nejlepší outfit. Jenže pro ženu s BMI 40 to bylo dost problém. Zatímco ostatní holky v pohodě nakupovaly v Topshopu, Eva musela brouzdat plus size sekcemi v Debenhamu nebo Primarku. Nikdy nesehnala to, co by se jí jednoznačně líbilo, pokaždé to musel být spíše kompromis. 

 

Ta tlustá kamarádka

Zhubla 40 kilogramů.
Autor: Profimedia.cz
V barech a na párty byla vždy "ta tlustá kamarádka", což jejímu sebevědomí nikdy moc nepřidalo. Ovšem ona chvíle, která změnila její myšlení, nastala, když takhle jednou v noci dobíhala tramvaj. Nějaký cizí muž s partou přátel se jí začal smát, že vypadá "jak útočící nosorožec z filmu Jumanji". V tu chvíli ji polilo horko. 

Rozhodla se, že to musí změnit. Nejprve zkoušela sama držet dietu, ale to se jí nedařilo. Brzy po 21. narozeninách se rozhodla, že najde pomoc v Slimming World. Tedy v organizaci, která pomáhá obézním lidem nastartovat hubnutí. Pomáhají jim vytvořit plán, který obsahuje jak jídelníček, tak i tréninky, které by měl člověk dodržovat. Poté se s odborníky může klient radit, jak mu to jde či nejde. 

Pomocí úpravy jídelníčku směrem ke zdravému stravování, ve kterém nechybějí bílkoviny, zelenina, zdravé tuky a sacharidy, začala Eva také poctivě cvičit. Vlastním úsilím se jí tak za dva roky podařilo zhubnout o 46 kilogramů. 

Video se připravuje ...
Přejídáte se kvůli smutku či stresu? Možná máte psychickou poruchu! • VIDEO: Adam Balažovič

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji