Dívka zhubla o 44 kilogramů, ale pořád se sebou nebyla spokojená

Molly si musela po hubnutí nechat odstranit přebytečnou kůži.
Foto: Profimedia.cz
15. ledna  2017 
 06:00

Molly Agnew měla štěstí v neštěstí. Ačkoliv se od puberty trápila svou váhou, nikdy se nestala obětí šikany. To ale neznamená, že by se ve svém těle cítila dobře, proto se 107 kilogramů vážící mladá dívka rozhodla zhubnout. Ačkoliv se jí to podařilo, stále se sebou nebyla spokojená.

Těstoviny, pečivo, sladkosti. Není se čemu divit, že čtyřiadvacetiletá Molly Agnew jednoho dne na váze uviděla číslo 107. Nikdy totiž příliš nedbala na zásady zdravého stravování a v jejím jídelníčku se sacharidy objevovaly několikanásobně víckrát, než by bylo dobré. 

Mladou dívku váha trápila. Kdykoliv se viděla na fotografiích, nenáviděla se a trpěla velkými emočními výkyvy. Naštěstí měla kolem sebe vždy milující kamarády, kteří ji drželi nad vodou místo toho, aby se jí třeba někdo posmíval za to, jak vypadá. "Věděla jsem ale, že musím se svou postavou něco udělat," říká. 

Molly nikdy na zdravou stravu příliš nedbala.
Autor: Profimedia.cz

První jídlo až v poledne

Její stravovací návyky bývaly přímo učebnicovou ukázkou, jak se to dělat nemá. Ráno nesnídala a první jídlo, které si dala, bylo až někdy před polednem a většinou to byl nějaký nezdravý sendvič. Během dne pak jídelníček tvořily hlavně jednoduché sacharidy, které se ukrývají v pečivu, sladkostech nebo přílohách, jako jsou těstoviny. 

Vloni na jaře Molly došlo, že takto to dál nejde a že je nejvyšší čas se sebou něco udělat. Kompletně změnila jídelníček a sacharidy vyměnila za bílkoviny a zeleninu. Naučila se jíst dříve než před polednem, většinou ovesné kaše, celozrnné pečivo nebo ovesné vločky. Molly bylo jasné, že samotným jídlem svou postavu neopraví, proto začala pravidelně navštěvovat posilovnu a začala cvičit. 

Dřina v posilovně k ničemu

Dívce se podařilo zhubnout 44 kilogramů.
Autor: Profimedia.cz
I když se jí za deset měsíců podařilo zhubnout o 44 kilogramů, pořád nebyla s pohledem na sebe sama v zrcadle spokojená. "Bylo těžké si uvědomit, že ačkoliv jsem strávila tolik hodin v posilovně a naučila se jíst zdravě, neodstraní to přebytečnou kůži," svěřuje se s tím, kde je kámen úrazu. 

Kvůli přebytečné kůži, která vážila 3 kilogramy, si nemohla užívat svou nově nabytou postavu. Oblečení, které by při své váze mohla nosit, musela ještě odložit, protože se pod ním krabatila nevzhledná památka na starou váhu. Do nového roku ale chtěla vstoupit s novým já, a tak se rozhodla postoupit plastickou operaci, při které jí bude kůže odstraněna. 

Na konci listopadu se tomu tak skutečně stalo, a i když si na zákrok musela Molly půjčit, do nového roku už šla s plochým břichem bez přebytečné kůže. "Cítím se jako nový člověk," raduje se Molly. 

 

 

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji