Mladá maminka nenáviděla po porodu své tělo: Zhubla o polovinu váhy

Kessidy je dnes k nepoznání!
Foto: Profimedia.cz
18. prosince  2016 
 06:00

Ještě předtím, než otěhotněla, vážila 90 kilogramů. Během těch devíti měsíců se jí ale podařilo přibrat ještě dalších 25. V tu chvíli začala nenávidět své tělo a řekla si, že takto už nikdy vypadat nechce. A tak se rozhodla nejen vrátit se na váhu před těhotenstvím, ale i jít ještě dál. 

Kassidy Linde jako malá nebyla nikdy obézní, naopak – dokonce měla spíše podváhu. Se svými rodiči, kteří oba pracují v armádě, také strávila dětství neustále na cestách, v pohybu. Zlom přišel na vysoké škole. Životní styl vysokoškoláka je prošpikován mnoha večírky a alkoholovými dýchánky, a tak se začal podepisovat na její váze. 

Kessidy v těhotenství.
Autor: profimedia.cz

"Hodně jsem pila, kouřila, rozhodně nejedla žádná zdravá jídla a hlavně se vůbec nehýbala," popisuje viníky své nadváhy. A každý, kdo měl někdy kocovinu, ví, jaké jsou po ní druhý den hlady a co všechno je člověk schopen sníst. Jeden by řekl, že jí to bylo snad i jedno, když se s tím nesnažila nic dělat. Ale opak je pravdou. Cítila se trapně, bez sebevědomí a bylo jí to líto. 

 

Už nikdy víc! 

Nicméně až do svého těhotenství se litovala, jak to dělá spousta lidí v podobné situaci, jako byla ona. Několik týdnů před porodem se nemohla téměř hýbat, zadýchávala se i při obyčejných denních činnostech. To byl ale impulz, který ji nakopl a který potřebovala. "Po narození dcery jsem si řekla, že takto už nikdy. Musím se sebou něco udělat," vypráví. 

Jenže přišel první problém, který mívají lidé, již se rozhodnou zhubnout. Nejprve vůbec nevěděla, jak na to. Kde začít. Začala tím, že si začala doma vařit jídlo sama, místo návštěv restaurací a fast foodů. "Nevěděla jsem, co mám dělat, ale jasně jsem věděla, že něco udělat musím," říká. 

Kessidy začala cvičit.
Autor: Profimedia.cz

Změna jídelníčku i aktivit

Začala si také počítat kalorie, snažila se maximálně omezit sacharidy. Místo toho si hlídala, aby měla co nejvíce bílkovin. V jídelníčku se jí tak začaly objevovat bílé maso, ryby, zelenina, nízkotučné sýry, mandle, celozrnné potraviny, ovoce a mléčné výrobky. "Nejdůležitější rada, které by se měl každý držet ohledně toho, co má jíst, je hlavně ta, aby jedl zdravě," přemýšlí Kassidy. 

Sama ale moc dobře ví, že samotné jídlo nestačí, a tak začala denně sportovat. Ať už to byly běh nebo cvičení v tělocvičně. Změna je skutečně znát, za rok a půl se jí podařilo zhubnout o téměř šedesát kilogramů. Cítí se teď mnohem lépe, konečně se objevilo i sebevědomí, které celou dobu postrádala. 

 

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji