Ze superobézní superhrdinkou: Žena zhubla o 70 kilogramů poté, co se viděla v kostýmu

Casey zhubla poté, co se viděla na fotografii v kostýmu Batgirl.
Foto: Profimedia.cz
2. října  2016 
 06:00

Superhrdinky mají krásně tvarované postavy, které obepíná obleček vyhovující jejich nadpřirozeným schopnostem. Casey Gemmel se v těchto superhrdinkách viděla, ale jen do té doby, než se jednoho dne podívala pravdě do očí, tedy sama na sebe do zrcadla. Se svými 159 kilogramy by asi žádného zloducha nechytla. 

Casey Gemmel je velikou fanynkou komiksů a superhrdinů. Vždycky jí byla, a to až do chvíle, než se viděla na fotografii v 5XL kostýmu jedné z jejích oblíbených postav. Chtěla udělat radost svému synovi k jeho prvním narozeninám, ale bohužel místo veselení se musela zamyslet sama nad sebou. 

Projedené mateřství
To je ta fotografe, která ji vyděsila.
Autor: Profimedia.cz

Žena měla vždycky sklon k lehké nadváze, vždyť také milovala všechno jídlo! Do svých 159 kilogramů se ale projedla až během mateřství. Často po dětech "dorážela" jejich pokrmy, k tomu své vlastní jídlo, většinou nějaký polotovar nebo produkt rychlého občerstvení. "Věděla jsem, že jsem jako maminka trochu nabrala. Že to je ale tak špatné, jsem si asi nikdy nechtěla připustit," přiznává. 

Nechtěla uvěřit tomu, že je to na fotografii skutečně ona. "To nebyla Batgirl, ale Fatgirl," směje se trochu hořce. Všechno to začalo už v jejích sedmnácti letech, kdy začala vychovávat malou dceru svého partnera, kterou měl z předchozího manželství. Nebyl příliš čas na vaření, a tak se s přítelem často stravovala ve fast foodech. 

 

Pohodlnost nade vše!

Vzdychá, jak to bylo pohodlné: jen si objednat jídlo a tím to haslo. Cvičení také nikdy příliš nedala, a tak se vlastně není čemu divit, že to došlo tak daleko. Přitom když potkala svého muže, vážila 74 kilogramů. Po narození prvního syna lehce nabrala, což ji tak vyděsilo, že se přestala vážit. O to větší zděšení pak přišlo, když konečně před svým vzhledem přestala zavírat oči. 

"Kamarád dal na Facebook fotografii, kde jsem v kostýmu superhrdinky vyfocená z profilu. Obleček, který měl být šaty, jsem měla spíše jako tričko a musela jsem si k tomu vzít legíny, abych zakryla rozteklé nohy. To mě úplně vyděsilo!" říká. Vyštrachala ze skříně váhu, stoupla na ni a byl to šok. Ukázalo se 159. Najednou měla spoustu otázek o sobě samotné, mimo jiné i to, jak s ní může její manžel ještě pořád spát. 

Nejprve si nevěřila

Casey zhubla o 70 kilogramů.
Autor: Profimedia.cz

Hned druhý den si stáhla do telefonu aplikaci na běhání a začala se hýbat. Ze začátku v úspěch příliš nevěřila. Už po půlminutě byla celá zadýchaná. Nevzdala to a s dalšími hodinami, kdy chodila na procházky, se stav zlepšoval a zlepšoval. Kromě toho také musela upravit jídelníček. Uvědomila si totiž, že kromě toho, že po dětech dojídala, si občas něco zobla i tajně. To samozřejmě okamžitě odbourala. 

Dojídání po dětech nechala manželovi, tajemství v podobě přejídání úplně vystřihla a zaměřila se na to, aby měla v jídelníčku dostatek zeleniny a libového masa. Během prvního roku se jí podařilo zhubnout o 35 kilogramů. Další rok to šlo o dalších 35 kilogramů. Všechno svépomocí. "Teprve teď se cítím jako skutečná superhrdinka," raduje se Casey.

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji