Žena zhubla polovinu svojí váhy a raduje se. Konečně můžu mít děti!

Georgia si musela nechat odstranit velké množství kůže.
Foto: Profimedia.cz
11. září  2016 
 06:00

Kdybyste Georgii Ailes viděli před dvěma lety, nepznali byste ji. Vážila totiž dvojnásobek toho co teď. Jenže hubnutí samo o sobě byl jen začátek dlouhé cesty k vysněné postavě. 

V nejhorším období vážila Georgia Ailes téměř sto padesát kilogramů. Měla za sebou několik neúspěšných diet, které akorát její metabolismus ještě více zpomalily, a ona tak ve svém "hřešícím" období přibírala stále více a více. Roli v tom také hrály hormony, které měla v nerovnováze a s jejími kilogramy si do určité míry pohrávaly. 

Georgia než začala hubnout.
Autor: Profimedia.cz
Před dvěma lety se ale rozhodla, že to takto už dál nejde a že potřebuje skutečně zhubnout. Věděla ale, že svépomocí to nepůjde, a tak se rozhodla podstoupit bariatrickou operaci žaludku. Chirurg jej kus podváže, čímž se zmenší jeho obsah a člověk toho tolik nesní. Poté Georgia tři měsíce pila pouze proteinové nápoje a s pevnou stravou začala až později.

Vzpomínka na horší časy

Poté začala jíst zdravější jídla, hlídala si jejich množství a hlavně se začala hýbat. Během dvou let se jí podařilo zhubnout 76 kilogramů. I když to zní téměř pohádkově, Georgie ještě stále šťastná nebyla. Po extrémním hubnutí jí zůstalo na těle spousta přebytečné kůže, kterou byla potřeba odstranit. "Kromě toho, že jsem vypadala jako šarpej, tak mi to vadilo v běžném životě. Třeba při běhání se mi kůže na břiše pořád přesouvala nahoru, dolů," vypráví. 

Geoergia než začala hubnout.
Autor: Profimedia.cz

Kdykoliv se na sebe podívala do zrcadla, viděla krutou připomínku tehdejších let, kdy vážila sto padesát kilogramů. Ačkoliv se snažila, stále nedokázala mít své tělo ráda tak, jak by měla. Věděla, že to bude muset přijít, že bude muset ještě jednou pod skalpel, aby jí lékaři odstranili přebytečnou kůži. 

Bez motivace

Nebýt jizev nikdo by nic nepoznal.
Autor: Profimedia.cz
Samotné zákroky by ji stály několik stovek tisíc korun. Žena ale měla štěstí, protože jí operaci proplatila její zdravotní pojišťovna. Z výsledku byla nadšená. "Kdybych neměla na břiše jizvy, snad by ani nikdo nepoznal, kolik jsem dříve vážila," usmívá se. Georgia si nyní naplno užívá života a konečně může začít plánovat rodinu.

Dříve se bála mít děti, že by to fyzicky nezvládla, nedokázala by za nimi běhat, starat se o ně a stačit jim. Navíc ženy s takto velkou nadváhou mají často problém s oplodněním. 

Rozhodně by se už nikdy nechtěla dostat tam, kde byla před dvěma lety. "Byla jsem bez energie, neměla jsem pro nic motivaci, nic mě nebavilo. Jediné co, tak sedět na gauči a sledovat Netflix," vypráví. Teď tráví většinu času venku v přírodě. 

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji