Užívala si studentský život a vážila přes sto kilogramů: Teď je z ní kočka!

Katie zhubla o čtyřicet kilogramů.
Foto: Profimedia.cz
28. srpna  2016 
 06:00

Když jste mladí, není vůbec těžké přibrat. Párty do noci, málo spánku, nedostatek času na vaření (nebo lenost, říkejme tomu, jak chceme), dlouhé hodiny strávené nad učením. Je až příliš mnoho proměnných, které nám znesnadňují udržet si postavu, pokud nechceme. Tak jako (nejdřív) nechtěla Katie Wright. 

Pětadvacetiletá Katie Wright měla to štěstí, že prozřela včas. Ve svých pětadvaceti letech se jí už podařilo zhubnout o čtyřicet kilogramů, a tak se dostala na normální váhu. Začínala na 114 kilogramech, nyní má 70. A přitom to ani nebylo tak složité, jak se zprvu obávala. 

Celoživotní problémy
Katie má teď mnohem větší sebevědomí.
Autor: Profimedia.cz

"S váhou jsem měla problémy celý život. I když tomu moc nerozumím. Nikdo u nás v rodině obézní nebyl, navíc máma je hubená jak lunt a brácha zase atlet," krčí rameny mladá dívka. Jenže na rozdíl od svého bratra Katie dávala přednost knihám před sportem a vynikala spíše v inteligenčních soutěžích než v těch fyzických. 

Nicméně dokud bydlela u rodičů, pořád nad ní někdo z rodiny držel ochrannou ruku. "Hodně jsem přibrala, když jsem odešla na vysokou školu. A čím tlustší jsem byla, tím více jsem kašlala na to, jak vypadám – stejně jako na nějaký životní styl," říká Katie. 

Nešlo to dopnout

Jednou v létě takhle vytáhla šortky a košilové šaty, které měla na sobě naposled rok předtím. A najednou se do nich nebyla schopna zapnout, což ji vyděsilo. "Nějak mi v tu chvíli asi úplně nedocházelo, jak na tom jsem. Uvnitř jsem totiž byla šťastná a spokojená," vypráví. Nicméně právě oblečení jí dalo podnět se nad sebou zamyslet. 

Katie to sluší.
Autor: profimedia.cz
Rozhodla se, že na sobě musí něco změnit, a předsevzala si, že se musí vejít do oblečení, které teď nedopne. To léto byla zrovna na stáži v jedné automobilce, ke které přináležela i posilovna. "Chodili tam spíše kravaťáci z kanceláří než nějací nabušenci, takže jsem se ani nestyděla tam cvičit," vzpomíná na začátky svého úspěchu. 

Každý den pohyb

Začala se tedy každý den hýbat. Pokud nebyla v tělocvičně, tak si vždy dávala alespoň půl hodiny rychlé chůze nebo joggingu. Samotný pohyb nestačil, a tak přidala i zdravější stravu. Fast food vyměnila za saláty a sendviče, dohromady s libovým masem. Ke svačině se snažila vyhýbat se všem sladkostem a koblihám a místo toho se vždy zakousla do nějakého ovoce nebo zeleniny. 

Podařilo se jí shodit přes čtyřicet kilogramů a dostala se z velikosti 22 na velikost 12. Také má za sebou už tři půlmaratony, několik náročných pochodů a života si celkově užívá mnohem více než kdy dříve. 

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji