V těhotenství ztloustla a nespala se svým mužem! Za půl roku má 30 kg dole!

Sarah se během těhotenství moc nehlídala a snědla téměř vše, na co přišla.
Foto: Profimedia.cz
24. července  2016 
 06:00

Některé nastávající maminky mají pocit, že v těhotenství mohou cokoliv. Vždyť přece jí za dva. A potřebují spousty energie. Jenže horší je pak sčítání škod po porodu. To si prožila i Sarah Panteli, která se během těhotenství projedla až ke sto kilogramům. Které dříve nemívala. 

Energetický příjem normální ženy, která nehubne a chce si udržet postavu, je mezi osmi až osmi a půl tisíce kilojoulů. Mladá maminka Sarah Panteli měla během těhotenství a po porodu příjem dvojnásobný: 16 000 kJ za den. Do těch se vešly čokoládové sušenky, jiné sladkosti, brambůrky, fast food, pizza a vůbec všechno nezdravé. 

Sčítání škod po porodu

Sarah je šťastná, že svého syna ušetřila toho, aby měl tlustou mámu.
Autor: Profimedia.cz
Během těhotenství si neuvědomovala, kolik toho vlastně snědla. Až po porodu byla nemile překvapena a začala své tělo nesnášet. Což se projevilo i v jejím partnerském vztahu. Tolik se před svým partnerem, se kterým je devět let, styděla, že ani nechtěla, aby ji viděl nahou. Natožpak aby na ni třeba sáhl nebo se s ní miloval. Kdykoliv na sobě ucítila jeho ruku, ihned mu ji sundala pryč.

Přitom vlastně neměla vůbec důvod. I poté, co přibrala po porodu, jí neustále opakoval, že ona je ta nejkrásnější a pro něj nejlepší na světě. "Cítila jsem se hrozně. Nemělo to s ním nic společného, naopak – vždy mě podporoval. Říkal mi, že mě miluje bez ohledu na to, jak vypadám. Ale já jsem se s tím prostě nemohla smířit," říká žena.

Očekávaný impulz

Dlouho se do změny životního stylu nemohla pustit. Nebo spíš – nechtělo se jí. Pořád se vymlouvala na to, že když si upraví stravu, nebude to dobré pro syna Henryho, kterého stále kojila. Jenže pak přišel impulz, který tolik potřebovala. Kolem sebe viděla štíhlé maminky – nebo alespoň trochu vysportované – což ji motivovalo. "Henrymu už bylo devět měsíců, nemohla jsem se už na nic vymlouvat," vzpomíná. 

Za půl roku se jí podařilo zhubnout o 30 kilogramů.
Autor: Profimedia.cz

Začala tedy jíst zdravě a vařit tak nejen pro sebe, ale i pro celou rodinu. Začala se i více hýbat, se svým synem podnikat čím dál tím více aktivit. Během půl roku se jí podařilo zhubnout o třicet kilogramů. A změnu si nemůže vynachválit. Nejen ona, ale i její muž, kterému konečně opět dopřává veškeré partnerské radovánky. 

Zdravý vstup do života

"Cítím se šťastná. Navíc vymizely i zdravotní problémy, jako je bolest kloubů, která mě poslední dobou provázela. Užiju si více srandy s Henrym, a navíc jsem plná energie, která mi poslední měsíce tolik chyběla," raduje se. Jako velké plus bere i to, že svého syna ušetřila toho, že by pro něj do školky a později do školy chodila tlustá maminka. Že by se mu prý mohli spolužáci třeba posmívat. 

Největší benefit ale vidí v tom, že svého syna už od mala vede ke zdravému stravování a životnímu stylu. Je pro něj přirozené jíst ovoce a zeleninu, a tak má dobrý základ do života. 

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji