Nevešla se už ani do dámských plus size oblečení: Zhubla o 75 kilogramů!

Australanka shodila přes sedmdesát kilogramů, ale se svou postavou stejně spokojená nebyla.
Foto: Profimedia.cz
26. června  2016 
 06:00

Představte si, že jste už tak moc tlustá, že se nevejdete do „normálního“ dámského plus size oblečení. A musíte nosit pánské 5XL oblečení. K této váze se Sheryl Brown projedla pomocí závislosti na sladkém, zejména ranních snídaňových sušenkách. 

Každý den ráno jedla osm snídaňových sušenek a dva toasty s čokoládovou pomazánkou. A přes den pak pokračovala dále v pojídání nejrůznějších sladkostí. Málokoho asi překvapí, že to došlo tak daleko, že se její váha vyšplhala až ke 140

Australanka nemohla na sebe sehnat oblečení v dámské sekci.
Autor: Profimedia.cz
kilogramům. 

 

Tady nemáte šanci

Sheryl Brown na sebe samozřejmě pyšná nebyla, kdo by se chtěl chlubit takovou váhou? Největší ponížení ale pro ni bylo to, že v australských plus size obchodech se už nevešla do té největší dámské velikosti. A tak musela nakupovat v pánských sekcích, kde oblékala velikost 5XL.

„Dříve jsem vůbec nejedla žádné ovoce ani zeleninu, jen čokoládu, koblihy a všechno rychlé občerstvení,“ vypráví. Jednoho dne míra jejího zostuzení došla tak daleko, že se rozhodla, že se sebou musí začít něco dělat. Když už nic jiného, má přece dvě děti, na které nepůsobila úplně dobrým vzorem. 

 

Je třeba začít od píky!

Bylo jí jasné, že první věc, kterou musí změnit, je stravování. Samozřejmě jí bylo jasné, že musí všechen fast food a sladkosti vyměnit na zdravější jídlo. Nicméně ale nebála se nějakého toho občasného „cheat day“, takže dnes se její jídelníček skládá z 80 procent z toho zdravého a z 20 procent z malých hříchů, které si neodpustí. 

Do dámského XL oblečení se nevešla, musela nosit pánské.
Autor: Profimedia.cz
Ke změně ale patří i pohyb, ale vzhledem ke skutečně velké nadváze začala nejprve jen chodit. Týdně to bylo padesát kilometrů a stále přidávala. Když se jí podařilo o něco zhubnout, přidala i další fyzické aktivity, které tolik nezatěžují kostru. Během tří let se jí podařilo zhubnout o 75 kilogramů. 

 

Radost se nedostavila

I když by se z toho měla radovat, nějak jí to nešlo. Jako stigma starých časů jí zůstala přebytečná kůže na břiše. Dělala denně stovky sedů lehů v domnění, že se třeba ještě kůže zatáhne zpátky, ale bohužel. „Bylo to, jako bych měla dva žaludky. I když bych měla mít radost z úspěchu, nějak jsem to necítila,“ říká. 

Podobně jako ostatní v její situaci, i ona se nakonec uchýlila k plastické chirurgii, která jí pomohla se přebytečné kůže zbavit. Ačkoliv se ji sama, pomocí cvičení, snažila zpevnit, tělo už bylo natolik zdeformované, že to jinak nešlo. 

 

Jídelníček PŘED:

Sheryl po operaci
Autor: profimedia.cz
Snídaně: Osm snídaňových sušenek, dva toasty s čokoládou

Svačina: Koláč a pytlík chipsů 

Oběd: Masový koláč z listového těsta, rolka s klobásou a dietní cola

Svačina: Sladkosti nebo pytlíček chipsů

Večeře: Smažené maso se zeleninou

 

Jídelníček PO:

Snídaně: Jablko, pomeranč, bílý jogurt a ořechy

Oběd: Omeleta se špenátem, houbami, rajčaty a kořením

Večeře: Pečené maso a dušená zelenina

Druhá večeře: Probiotický nápoj

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji