Během tří těhotenství přibrala na 100 kilogramů! Jak se jí podařilo zhubnout?

Sarah o sobě nikdy neměla velké mínění, ovšem oči jí otevřela až fotka ze srazu v jejím rodném městě.
Foto: Profimedia.cz
19. června  2016 
 06:00

Sarah Reynolds si o sobě nikdy nemyslela, že by byla tlustá. Ano, při pohledu do zrcadla viděla, že je trochu silnější, ale nikdy to neřešila. Na krku tři děti – nebyl nikdy čas se věnovat pohybu, natožpak připravovat složitě zdravé jídlo. Když se ale pak viděla na fotografii, najednou jí zatrnulo. 

Sarah Reynolds je maminka tří dětí. Po posledním těhotenství se dostala na váhu 102 kilogramů. Nejde sice o žádnou extrémní morbidní obezitu, ale v červených tabulkách BMI je metrák už poměrně vysoko. Nicméně i když Sarah věděla, že její postava není úplně ideální, moc si to nepřipouštěla a netrápilo ji to. 

Během těhotenství přibrala na 102 kilogramů.
Autor: profimedia.cz

 

Láska ke všemu jídlu

Zásadním problémem jejích kilogramů navíc ale nebylo mateřství, nýbrž pohodlnost a láska ke všemu jídlu, zejména ke zdrojům sacharidů. Žena navíc měla problém s nekontrolovatelným přejídáním, kdy snědla téměř vše, na co přišla. A na svůj vzhled rezignovala a nedělala si s kily navíc těžkou hlavu. 

Pomyslná facka přišla, až když se jednou vydala do svého rodného města na sraz po mnoha letech. Na Facebooku se poté objevila nepříliš lichotivá fotografie, díky které si konečně reálně přiznala, že by se sebou měla začít něco dělat. "Když jsem se viděla na fotce, byla jsem v rozpacích. Celou dobu jsem si myslela, že je to jen v mé hlavě, ale najednou se to všechno zhmotnilo," vzpomíná na osudový okamžik. 

 

Čirá závislost

Sarah během jednoho ze svých těhotenství.
Autor: Profimedia.cz

Věděla, že pokud chce něco změnit, musí se v prvé řadě vyrovnat s těmi neukojitelnými touhami po čemkoliv k jídlu. "Byla to naprostá závislost," říká. Sama si tak diagnostikovala závislost na jídle a přejídání. Nejhorší to bylo zejména v nějakých vypjatých situacích – nebo i jen trochu nestandardních, kdy se necítila ve své kůži. 

Do změny se ale pustila rovnýma nohama. Ze svého jídelníčku vyškrtala všechny sacharidy, kromě těch získaných z ovoce a zeleniny. A každý den se začala třicet minut hýbat. Takto se začala pomalu obracet ke zdravějšímu životnímu stylu, až se jí za tři roky podařilo zhubnout o 45 kilogramů. "Nejdůležitější je si uvědomit, že máme sami za sebe odpovědnost. Za naše tělo a zdraví," radí žena. 

 

Třicet minut pohybu denně

Základem jejího úspěchu je vynechání většiny sacharidů a denní pohyb.
Autor: Profimedia.cz

Protože pracuje jako servírka, denně má pohybu až až. A ve dnech volna stále cvičí svých třicet minut denně, na které si zvykla. Přejídání už je u ní dávno pasé, protože do jídelníčku zařadila bílkoviny a vlákninu, která jí chyběla. Díky tomu se dnes cítí syta. "Restovaná zelenina mě teď baví mnohem více než třeba brambory jako příloha," vypráví matka tří dětí. 

A vzápětí dodává, že i se třemi potomky – desetiletým, osmiletým a šestiletým – se dá hýbat a stravovat se zdravě. "Nikdy ode mě neslyšeli slova jako dieta, hubnutí, zato zdravé nebo výživné je na denním pořádku," vysvětluje. S jídlem to tedy takový problém není, horší je do mateřství zakomponovat i ten čas na pohyb. Na to má Sarah jednoduchý recept: snažit se zkombinovat sport s dětmi. Ať už je to dlouhá procházka s dětmi v parku nebo třeba cvičení poté, co usnou. 

 

Skvělý základ pro život

Sarah hlavně zastává názor, že od té doby, co se rozhodla zásadně změnit svůj životní styl, je i lepší matkou. Dává svým dětem dobrý vzor, jak by o své tělo měly pečovat a jak by měly mít co nejlepší základ do budoucna. Navíc teď s fyzičkou jim stačí mnohem lépe, než tomu bylo dříve.  

O tom, jaký je život s lepší fyzičkou, se dozvíte v pořadu Superchlapi, na který se můžete dívat každou neděli večer od 21:55 na FTV Prima. Parta chlapíků se snaží pokořit svoji životní výzvu, bedlivě hlídáni nejen trenéry, ale i svými "osoboními trenéry" v podobě telefonní aplikace Superlife. Kdyby vám díl náhodou unikl, můžete se podívat ve středu ve 22:30 na reprízu.

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji