Milovala pizzu a brambůrky: Zhubnout jí pomohla až vojenská dieta!

Talitha svůj vzhled nikdy moc neřešila. Až než ji vyhecovala kolegyně k dietě.
Foto: Profimedia.cz
29. května  2016 
 06:00

V jednu chvíli byl její denní příjem přes 16 tisíc kJ. Není se tedy čemu divit, že Talitha Pringle vážila 127 kilogramů. Rozhodně svou váhu nemůže schovávat za zdravotní problémy nebo genetickou predispozici. Prostě se jen ráda stravovala pomocí fast foodů. 

Co se stane, když budete denně jíst několik pizz, brambůrky a slané krekry, nebudete se hýbat, a navíc budete pracovat převážně v noci? Pokud nemáte superrychlý metabolismus, pak vám jednou ručičky váhy ukážou pravděpodobně více než sto kilogramů. To se stalo i Talithě Pringle. 

Talitha milovala pizzu a brambůrky.
Autor: Profimedia.cz

 

Tlustá, ale šťastná

"Vždycky jsem byla taková větší a tlustá, ale nikdy jsem nebyla nešťastná. Takže jsem se nikdy ani nedostala do fáze, kdy bych se sebou něco chtěla dělat," vypráví. Největší slabinou byla pizza. Byla schopna sníst třeba i dvě tři denně. To jí ale nestačilo, a tak si udělala ještě procházku do supermarketu, do uličky s brambůrky a křupkami a naplnila si košík těmito nezdravými kousky. 

Jednoho dne v práci ji kamarádka začala hecovat, jestli s ní nechce začít hubnout. Že se rozhodla vyzkoušet vojenskou dietu a ať jde Talitha do toho s ní. Samozřejmě že se nechala vyhecovat. Tento způsob stravování je rozdělen v týdnu do dvou částí. První tři dny musí člověk jíst nízkokalorické potraviny. Její denní příjem tak byl mezi 3300 a 4000 kJ. Což je čtyřikrát méně, než na co byla zvyklá. V druhé půlce, tedy ve zbylých čtyřech dnech v týdnu, lze příjem zvýšit, ale musí to být pořád zdravé potraviny. 

 

Chvilkové řešení

Zhubnout jí pomohla vojenská dieta.
Autor: Profimedia.cz

"Není to úplně dieta, kterou lze držet dlouhodobě, ale aspoň mě to naučilo, jak velké porce mají být a jaké jídlo je vlastně zdravé," popisuje Talitha začátek svého nového životního stylu. Ve svém jídelníčku tak vyměnila nezdravé pizzy a další jídla z fast foodu za zeleninu, ryby, libové maso. "Mám ráda orientální chutě. Mým číslem jedna je teďka medová omáčka s chilli, kterou si dávám na steak z tuňáka," popisuje. 


Změna životního stylu ale není pouze o stravě. Talitha se vrhla na cvičení a třikrát týdně chodí do posilovny. Nicméně to nebylo pravidlo od začátku. Dříve než se upsala členství ve fitku, cvičila doma podle DVD a YouTube. A i bez dřiny v posilovně zhubla 30 kilogramů. "Dneska jsem ale ráda za tu posilovnu, moc mě to tam baví," říká. Cvičit chodí před prací, kdy pětačtyřicet minut posiluje. A pak ještě hodinu nebo hodinu a půl plave. 

 

Občas si zahřeší

S vojenskou dietou se jí nakonec podařilo zhubnout o 45 kilogramů během jednoho roku. "Pořád si občas dám nějakou tu pizzu, ale s rozumem a jen jednou za čas. Jinak se hlídám, abych měla jen zdravé tuky," vypráví a jedním dechem dodává, že by se už nechtěla vrátit tam, kde byla. Takto je jí mnohem lépe, navíc může nosit takové oblečení, o jakém se jí dříve ani nesnilo. 

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji