Neuvěřitelná proměna! Žena zhubla o 70 kilogramů a je z ní kost!

Nechce se ani věřit, že jde o jednu a tu samou ženu.
Foto: Profimedia.cz
10. dubna  2016 
 06:00

Osmadvacetiletá Christine Carter se naučila řešit své problémy poměrně nešťastnou cestou, a to přejídáním. Jejímu partnerovi to ale vyhovovalo, s jejími 120 kilogramy měl pocit, že mu nikam neuteče. A protože byl přehnaně žárlivý, ona smutek pohřbívala v jídle. Čímž se dostala do začarovaného kruhu, ze kterého jako by nebyla cesta ven.

Její přítel byl rád, že je tlustá, protože ji tak měl jistou.
Autor: Profimedia.cz

Christine nebyla vždy obézní. To, co se z ní stalo, bylo shodou několika špatných elementů dohromady. Přestala kouřit, takže jednu závislost vyměnila za druhou. Dlouhou dobu se trápila v nešťastném vztahu. "Byl rád, že jsem tlustá. Tak mě měl totiž jistou a věděl, že ho neopustím," vypráví o svém – teď už bývalém – příteli. Rozhodně v tu chvíli ale nebyla šťastná. Všechny problémy navíc začala řešit tak, že se přejídala. 

"Jen co jsem se ráno probudila, už jsem začala jíst. Někdy jsem si dala i v noci," svěřuje se se svou závislostí. Dostala se tak daleko, že veškerý pohyb pro ni byl najednou namáhavý. Nemohla vyjít ani pár schodů, aniž by se zadýchala. Došlo jí, že se sebou bude muset něco udělat. 

Když diety nefungují

Nejprve zkoušela držet "osvědčené" diety, ale i to málo, co shodila, se jí později dvakrát vrátilo. V zoufalství se tedy rozhodla podstoupit bariatrickou operaci, při které jí odstranili část žaludku. Člověk pak toho sní mnohem méně a cítí se sytý, což s roztaženým žaludkem dost dobře nejde. 

Christine se podařilo zhubnout, ale jakmile se objevily první problémy, opět měla tendence sklouznout k jídlu. A tak začala opět přibírat. Tenkrát si to naštěstí uvědomila včas a došlo jí, že její problém pouze operace žaludku nevyřeší. V prvé řadě  se musela postavit čelem ke svým emocím. Poté si našla trenéra, který ji v dlouhé cestě měl pomoct. 

Bez kil a bez přítele
Christine má nyní dostatek sebevědomí.
Autor: Profimedia.cz

Od prosince 2014, kdy začala hubnout, má méně o sedmdesát kilogramů a jednoho žárlivého přítele. Kila šla dolů – jak jinak než pravidelnou stravou a dostatkem pohybu. "Abych se přiznala, cvičení není mou nejoblíbenější činností na světě. Ale mám pevnou vůli," říká Christine. Naštěstí má dostatečnou motivaci. Když vidí své staré fotografie, vůbec se na nich nepoznává. 

"Mám pocit, jako bych koukala na úplně jiného člověka. Nikdy jsem sama sebe takto neviděla. Je to hrozné a už bych se do té fáze nikdy nechtěla dostat znovu," popisuje. Podle jejích slov jí hubnutí změnilo život. Cítí se jako jiná osoba. Už není ta zakřiknutá, bez sebevědomí. Nestydí se chodit po ulici nebo jít na pracovní pohovor. 

Svou proměnou je velikou motivací i pro ostatní, kteří ji sledují na Instagramu, kde má už přes 27 tisíc followerů. 

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji